Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gikk to strafferunder på ei ski

Trøbbel for Alexander Os. Halvard Hanevold spurtet inn til 3. plass.

(Dagbladet.no) De norske skiskytterne har hatt mye uflaks denne helga.

Først ble Ole Einar Bjørndalen syk, og så ble også Emil Hegle Svendsen slått ut av sykdom. I går måtte Frode Andresen bryte, etter at siktet ble ødelagt av en klistrelapp.

På dagens første skyting gikk det skeis for Alexander Os.

Kollisjon

Etter å ha bommet to ganger på liggende gikk han mot strafferundene på ei ski. Først etter å ha gått to runder kom en i støtteapparatet med ei ekstra ski til ham.

- Han kolliderte med Dmitrij Jarosjenko og bindingen ble ødelagt. Utrolig uheldig, jeg tror ikke jeg har sett noe liknende, sier landslagstrener Kjell Ove Oftedal til NRK.

Os endte nest sist, etter åtte bom på standplass.

- Jeg regnet med å få ei ny ski med en gang, men ledelsen hadde ikke ski på standplass. Det skal det være, men det var tydeligvis noen som tok påskeferie en halvtime for tidlig, sier Os.

UHELDIGE OS: Alexander Os fikk bindingen ødelagt på standplass og måtte gå to strafferunder med ei ski før han fikk en ny. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
UHELDIGE OS: Alexander Os fikk bindingen ødelagt på standplass og måtte gå to strafferunder med ei ski før han fikk en ny. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer


Hanevold på pallen
Med sesongens to enere - Bjørndalen og Hegle Svendsen - ute, var det Halvard Hanevold som kjempet for Norge i teten. Han lå på tiendeplass etter tredje skyting, men gikk voldsomt bra i sporet. Etter siste stående - og totalt to bom - gikk han ut på fjerdeplass.

Det ble en spennende sisterunde og foran elleville tilskuere slo Hanevold russiske Andrej Makoveev i spurten.

- Dette var utrolig deilig. Det er kjempelenge siden jeg har fått med meg noe fra Holmenkollen, sier Hanevold til NRK.

Også seieren ble avgjort av en jevn spurt. Michal Slesingr klarte å dytte foten foran Nikolaj Kruglov.

- Løypa var tung, men jeg er i god form for tida. Jeg sparte meg litt i jaktsarten i går, for jeg var så langt bak etter sprinten. Derfor hadde jeg kanskje litt ekstra krefter i dag, sier Hanevold.

Frode Andresen (sju strafferunder) kom på 19. plass og Rune Brattsveen (seks strafferunder) endte på 23. plass.

STERK SPURT: Halvard Hanevold spurtet inn til 3. plass i Kollen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media