Gilardino klar for Milan

Parma solgte landslagsspissen etter ultimatum.

(Dagbladet.no): Den italienske landslagsspissen Alberto Gilardino er klar for AC Milan.

Parma-spilleren har vært Milans høyest prioriterte kjøp denne sommeren, etter at Hernan Crespo er hentet tilbake av Chelsea, og Jon Dahl Tomasson har gått til Stuttgart. Dermed blir Gilardino, som har scoret 23 Serie A-mål begge de to siste sesongene, trolig fast spissmakker for Andrej Sjevtsjenko.

Overgangen har tatt sin tid, og til slutt valgte Milan-president i dag å stille et ultimatum til Parma: Si ja i dag, eller glem hele overgangen.

Ifølge BBC skal prisen være på omkring 200 millioner kroner. Parma, som har pengeproblemer etter en finansiell kollaps hos hovedsponsoren Parmalat, håpet å få omkring 215 millioner, mens Milan bare har villet gi 175.

Etter travle forhandlingsrunder slo Parma til på tilbudet.

Alberto Gilardino offentliggjorde selv overgangen via telefon-link under talkshowet «Studio Milan» på klubbens egen TV-kanal, melder Milans hjemmeside:

- Jeg er veldig glad. Det var en lang forhandling som heldigvis endte på den beste mulige måten. Alt ved dette laget fascinerer meg: Klubben, historien, toppspillerne som er her. Hvorfor jeg valgte Milan? Fordi de er den sterkeste klubben i Europa og for meg er det en stor ære å iføre meg klubbens farger.

ENDELIG KLAR: Italias Alberto Gilardino (t.h.) i duell med Skottlands Steven Pressley under EM-kvalifiseringskampen i Norges gruppe 26. mars i år. I kveld ble Gilardino klar for AC Milan. Foto: Reuters/Scanpix
ENDELIG KLAR: Italias Alberto Gilardino (t.h.) i duell med Skottlands Steven Pressley under EM-kvalifiseringskampen i Norges gruppe 26. mars i år. I kveld ble Gilardino klar for AC Milan. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer