I KNALLFORM: Belgiske Philippe Gilbert omfavnes etter sin tredje klassikerseier på en uke.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
I KNALLFORM: Belgiske Philippe Gilbert omfavnes etter sin tredje klassikerseier på en uke.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

Gilbert fullførte «hattrick» på hjemmebane

Vant sin tredje sykkelklassiker på en uke.

Phillippe Gilbert slo Schleck-brødrene i spurten og vant sin tredje sykkelklassiker på en uke under Liège-Bastogne-Liège søndag.

Belgieren har hatt en strålende vårsesong og ble også historisk under søndagens løp. Med seier i Liège ble han den første i historien som har vunnet både Brabantse Pijl, Amstel-rittet, La Fleche Wallone og Liège-Bastogne-Liège.

- Dette er utrolig stort for meg. Jeg syklet forbi hjembyen min, og alle ga meg stor motivasjon, sa Gilbert til Eurosport etter løpet.

Det la heller ikke en demper på stemningen at Gilbert er den andre i historien som har vunnet de tre sistnevnte løpene i samme sesong. Bare den nå dopingsuspenderte italieneren Davide Rebellin har klart bragden tidligere (2004).

Gilbert lå lenge i føringen under det 255,5 kilometer lange løpet i egne hjemtrakter, men ble utfordret av brødrene Fränck og Andy Schleck mot slutten.

Likevel holdt Omega Pharma Lotto-rytteren unna, leverte en knallsterk spurt og kunne juble for sin tredje triumf på én uke.

- Det var ingenting vi kunne gjøre. Gilbert er bare en fantastisk rytter, lød rosen fra Andy Schleck.

28-årige Gilbert hadde et enormt press på seg før sykkelklassikeren etter seks seire så langt i år. Men selvtilliten var stor, og han jobbet minst like aktivt som de to Leopard-brødrene da de forsøkte å rykke drøye 15 kilometer før mål.

- Jeg ble utfordret av Schleck-brødrene på slutten, og det var stor klasse det de viste. Heldigvis var jeg sterkest, sa han.

Sky-rytteren Lars Petter Nordhaug var eneste norske deltaker i Belgia. Han var naturlig nok ikke i nærheten av teten og endte opp som nummer 100, 11.02 minutter bak Gilbert.

(NTB)