Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gilbert vant Sørlandsparken Grand Prix

Thor Hushovd ble nummer tre.

GJORDE OPP OM SEIEREN: Philippe Gilbert vinner i midten, Fabian Cancellara til venstre som ble nummer to og Thor Hushovd som tok tredjeplass under Sørlandsparken Grand Prix onsdag kveld.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
GJORDE OPP OM SEIEREN: Philippe Gilbert vinner i midten, Fabian Cancellara til venstre som ble nummer to og Thor Hushovd som tok tredjeplass under Sørlandsparken Grand Prix onsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgieren Philippe Gilbert gikk til topps i kriteriumsrittet Sørlandsparken Grand Prix på sykkel. Thor Hushovd ble nummer tre.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen, begge med to etappeseire fra årets Tour de France, stilte til start sammen med noen av de andre norske sykkelproffene og de beste norske amatørene. Av de mest kjente internasjonale sykkelstjerne stilte belgieren Philippe Gilbert, sveitseren Fabian Cancellara og italieneren Alessandro Petacchi.

I den første innlagte spurten gikk Thor Hushovd over ende. Han fikk en ny sykkel, og det var mest stoltheten som ble skadelidende.

Det ble syklet en time og avsluttende fem runder. Med fire runder igjen tok Hushovd en sjanse og tråkket til. Han fikk en solid ledelse, men fikk raskt selskap av Gilbert og Cancellara. Da sveitseren satte fart var han sjanseløs og måtte slippe de to. I spurten var Gilbert så vidt foran Cancellara med Hushovd på tredjeplass.

Langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen vant showrittet i forkant av proffenes Sørlandsparken Grand Prix. Foran rittet holdt syklistene ett minutt stillhet til ære for de omkomne og etterlatte fra terroraksjonene i Oslo og på Utøya.

(NTB)