Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gilbert vil gjerne avslutte karrieren hos oss

Belgisk avis hinter om mulig hjemtur i 2017.

GOD, MEN IKKE BEST Philippe Gilbert opplevde drømmesesongen i 2011. Nå vurderer han å komme hjem til samme lag etter at kontrakten med BMC Racing utløper etter 2016-sesongen. AFP PHOTO / LUK BENIES
GOD, MEN IKKE BEST Philippe Gilbert opplevde drømmesesongen i 2011. Nå vurderer han å komme hjem til samme lag etter at kontrakten med BMC Racing utløper etter 2016-sesongen. AFP PHOTO / LUK BENIES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Lotto-sjef Marc Sergeant slipper nå et stort hint om at Philippe Gilbert kan «vende hjem» når kontrakten med BMC Racing utløper:

— Philippe fortalte meg nylig at han gjerne ville avslutte karrieren i laget han har vært mest suksessfull, sier Sergeant i et intervju med Het Laatste Nieuws.

Gilbert syklet for det belgiske laget i tre sesonger mellom 2009 og 2011. Den siste var hans beste i karrieren, da var «Villsvinet fra Ardennene» trolig verdens beste syklist.

Tjener godt hos Rhys Det ga ham en gullkantet treårsavtale med BMC Racing som ble forlenget etter at han ble verdensmester i Valkenburg.

Selv om han har vunnet etapper i vueltaen og giroen, og stått seirende igjen etter både Brabantse Pijl og Amstel Gold Race, har han aldri vært tilbake på 2011-nivå i sin røde og sorte trøye.

Om det blir noe av Lotto-returen i 2017, er først og fremst et økonomisk spørsmål.

— Jeg er nødt til å overtale Gilbert til å ta en lønnskutt på tampen av karrieren, men jeg vet ikke om han vil høre på meg, sier Sergeant.

Brøt kontrakten for BMC-eventyr Det var ikke bare pent da Gilbert forlot laget etter 2011-sesongen. I forkant gikk Lotto og Omega Pharma vært til sitt.

Førstnevnte ville fortsette med utvikling av belgiske talenter, mens Omega Pharma endte opp som sponsor hos konkurrenten Quick Step.

Gilbert endte i retten mot managementselskapet Belgian Cycling Company og Omega Pharma, etter uenigheter rundt bonusavtaler etter at han forsvant til BMC ett år før kontraktens utløp. Men dette ser ut til å være et tilbakelagt kapittel nå.

Lotto-Soudal sendte nylig Jurgen Van den Broeck til Katjusja Team. Det frigjorde en del midler, men Gilbert vil uansett være en svindyr mann å smykke seg med om halvannet år.

— Han er i hvert fall fire ganger for dyr for oss nå, sier Lotto-talsmann Arne Houtekier til avisen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!