Gill i spissen for å få EM-finalen i 2020 til England

Mener Champions League-finalen vil bevise hvem som er best skikket.

JOBBER FOR EM-FINALE: David Gill tropper av som Manchester United-direktør etter ti år. Nå vil han jobbe for å få EM-finalen til England i 2020. Her med Alex Ferguson, som er ny direktør i klubben. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
JOBBER FOR EM-FINALE: David Gill tropper av som Manchester United-direktør etter ti år. Nå vil han jobbe for å få EM-finalen til England i 2020. Her med Alex Ferguson, som er ny direktør i klubben. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

David Gill gikk nylig av som administrerende direktør i Manchester United etter ti år. Nå vil han stå i spissen for å få EM-finalen i 2020 til England.

Europamesterskapet i 2020 skal arrangeres i tolv forskjellige land. David Gill, som fredag ble valgt inn i UEFAs eksekutivkomité, mener lørdagens finale i mesterligaen mellom Bayern München og Borussia Dortmund vil bevise at England er best skikket til å arrangere finalen.

- Englands fotballforbund (FA) har vist sin interesse, og jeg er sikker på at vi vil komme med et bud, sa 55-åringen fredag.

- Jeg er sikker på at vi får se en flott finale lørdag, som vil vise fram Wembley igjen. Det er en av de største stadionene i verden, samtidig som den ligger i London. Vi vil være en veldig sterk kandidat, sa han.

Gill vil fortsette i United-ledelsen også i fremtiden, men har selv uttalt at dette vervet vil få svært liten innflytelse på hans arbeid for FA og UEFA.

- Det er en slags ambassadørrolle, sa han.

(NTB)