Gill raser mot Drillo

MARSEILLE (Dagbladet): - Jeg orker ikke å snakke, sa Thomas Gill og fikk det til å se ut som om valget av Frode Grodås hadde gjort ham irritert. Da Drillo ble konfrontert med Duisburg-keeperens kommentar svarte han at «da er Thomas en god skuespiller». Og dermed sprakk det for Gill. - Jeg har vært forbannet i tre dager, sier han til Dagbladet.

Fordi:

På flyet fra Gardermoen til Marseille søndag ettermiddag snakket Drillo med Thomas Gill på tomannshånd. Allerede der og da fikk keepersuksessen i Bundesliga beskjed om at han ikke fikk spille kveldens kamp mot Frankrike. Samtidig ba Drillo Thomas Gill om å holde skuffelsen for seg sjøl - det vil si ikke snakke med media om flysamtalen og keepervalget.

Det gikk greit inntil i går ettermiddag.

- Han (Thomas Gill) visste godt at han ikke skulle stå, sa Drillo i en ytterligere kommentar ut over de allerede nevnte skuespillerkunstene. Dermed følte Gill at taushetsløftet med landslagstreneren var brutt. For ingen skulle vite at Frode Grodås var tatt ut på laget før avreisen til Frankrike.

Og:

Så var det Drillo som glapp.

Håpløs situasjon

- Jeg har grunn til å være forbannet, sier Thomas Gill. - Det var jo Drillo som ba meg om å holde kjeft. Og så er det han som går ut og sier det.

- Jeg ble ikke sint i dag. Jeg har vært sint helt siden jeg kom hit.

Søndag, mandag og fram til i går ettermiddag har Thomas Gill gått rundt og svart media at «jeg håper og tror jeg får spille». Sammen med Frode Grodås har han hatt en falsk ikke-konkurransesituasjon hengende over seg. For Grodås har det vært greit - han vant jo, og skal stå i mål.

For Thomas Gill har det bare vært frustrerende, masete og veldig irriterende.

- Jeg begynner å lure på hva jeg gjør her, sier Gill. - Eller hva som skal til. Og blir jeg tatt ut i troppen neste gang, så får jeg kanskje spørre kona om jeg får lov til å ta meg en tur.

- Vi snakker jo om fire dager borte for ingenting.

Skjønner ingen ting

Thomas Gill lever med en indre overbevisning om at han er god nok for Drillos. Og fordi Grodås-situasjonen er som den er, og han sjøl gjør det meget godt i Tyskland, føler han at han fortjener keeperplassen.

- Jeg klarer meg bra i Duisburg og kvaliteten i Bundesligaen er vel ikke så dårlig - eller? spør Gill.

Og så svarer han seg sjøl:

- Etter det som har skjedd nå skjønner jeg ikke hvor jeg står i det hele tatt.

Drillo på sin side tar den smule konfrontasjon med tilsynelatende stor ro. Han liker kanskje å ha en sint andrekeeper som verker etter å få vise hva han kan. Men snakket om løftebrudd stiller han seg tvilende til. Fordi han har en annen oppfatning av flysamtalen.

- Det er litt overraskende at Thomas sier det - at vi hadde en avtale om ikke å si noe, sier Drillo. - Jeg føler det ikke slik. Så jeg får ta en prat med ham om dette. I kveld.

FORBANNA: Thomas Gill på vei til garderoben.