NÅDDE IKKE FRAM: David Ginolas advokat uttalte etter høringen at hans klient var overrasket over dommen, men at han ikke vil innlede videre forhandlinger.Foto: SCANPIX/AFP/BORIS HORVAT
NÅDDE IKKE FRAM: David Ginolas advokat uttalte etter høringen at hans klient var overrasket over dommen, men at han ikke vil innlede videre forhandlinger.Foto: SCANPIX/AFP/BORIS HORVAT Vis mer

Ginola får ikke penger av Houllier etter sårende uttalelser

Tapte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En domstol i Toulon avviste onsdag David Ginolas søksmål mot den tidligere franske landslagssjefen Gérard Houllier.

Ginola gikk rettens vei på grunn av sårende uttalelser fra Houllier om den tidligere midtbanemannens rolle da Frankrike ikke kom seg til fotball-VM i USA i 1994.

Houllier hadde referert til Ginola som en drittsekk i en bok, og sistnevnte krevde 36.000 kroner (5000 euro) i erstatning for ærekrenkelse. Pengene ville den tidligere stjernespilleren gi til et sportslig formål.

Retten i Toulon bestemte imidlertid at ordet Houllier brukte ikke kunne vurderes isolert fra sammenhengen i boka. Samtidig mente den at det ikke kvalifiserte til ærekrenkelse. - Retten har kommet fram til at det var uregelmessigheter i henvisningen, het det fra dommeren.

Opprørt Det var en opprørt Ginola som gjennom den fire timer lange høringen forsøkte å forklare hvordan Houlliers ordbruk hadde såret ham.

- Mitt liv koker ned til 10 sekunder med spill. 18 år senere blir jeg behandlet som en parasitt. Houllier har sagt at jeg er en idiot, en drittsekk, og at jeg har begått en forbrytelse mot det franske landslaget, sa 45-åringen.

Houllier, som senest var manager i Aston Villa forrige sesong, har flere ganger benyttet anledningen til å kritisere Ginola for hans innsats da Frankrike mislyktes i kvalifiseringen til USA-VM.

Frankrike trengte kun uavgjort hjemme mot Bulgaria i november 1993 for å sikre sluttspillplassen. Stillingen var 1-1 i sluttminuttene da Emil Kostadinov scoret for bulgarerne etter en mislykket crosspasning fra Ginola. Dermed var laget ute.

Overrasket Ginolas advokat uttalte etter høringen at hans klient var overrasket over dommen, men at han ikke vil innlede videre forhandlinger.

Houllier har etter bokutgivelsen hevdet at Ginola ble offer for et uheldig ordvalg.

- Jeg har aldri tvilt på hans integritet. Hvis jeg angrer på noe, er det at jeg brukte ordet «forbrytelse» i stedet for «alvorlig feil», har han sagt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer