Ginola får ikke penger av Houllier etter sårende uttalelser

Tapte i retten.

NÅDDE IKKE FRAM: David Ginolas advokat uttalte etter høringen at hans klient var overrasket over dommen, men at han ikke vil innlede videre forhandlinger.Foto: SCANPIX/AFP/BORIS HORVAT
NÅDDE IKKE FRAM: David Ginolas advokat uttalte etter høringen at hans klient var overrasket over dommen, men at han ikke vil innlede videre forhandlinger.Foto: SCANPIX/AFP/BORIS HORVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En domstol i Toulon avviste onsdag David Ginolas søksmål mot den tidligere franske landslagssjefen Gérard Houllier.

Ginola gikk rettens vei på grunn av sårende uttalelser fra Houllier om den tidligere midtbanemannens rolle da Frankrike ikke kom seg til fotball-VM i USA i 1994.

Houllier hadde referert til Ginola som en drittsekk i en bok, og sistnevnte krevde 36.000 kroner (5000 euro) i erstatning for ærekrenkelse. Pengene ville den tidligere stjernespilleren gi til et sportslig formål.

Retten i Toulon bestemte imidlertid at ordet Houllier brukte ikke kunne vurderes isolert fra sammenhengen i boka. Samtidig mente den at det ikke kvalifiserte til ærekrenkelse. - Retten har kommet fram til at det var uregelmessigheter i henvisningen, het det fra dommeren.

Opprørt Det var en opprørt Ginola som gjennom den fire timer lange høringen forsøkte å forklare hvordan Houlliers ordbruk hadde såret ham.

- Mitt liv koker ned til 10 sekunder med spill. 18 år senere blir jeg behandlet som en parasitt. Houllier har sagt at jeg er en idiot, en drittsekk, og at jeg har begått en forbrytelse mot det franske landslaget, sa 45-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer