SPRADEBASS: David Ginola poserer - selvsagt i bar overkropp - etter overgangen fra Newcastle til Tottenham sommeren 1997. Arkivfoto: Scanpix
SPRADEBASS: David Ginola poserer - selvsagt i bar overkropp - etter overgangen fra Newcastle til Tottenham sommeren 1997. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

Ginola saksøker Houllier

Får fortsatt skylda for at 94-VM glapp for Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere Tottenham- og Newcastle-profilen David Ginola saksøker sin tidligere sjef på det franske landslaget.

Gérard Houllier skal nemlig ha omtalt Ginola med fornærmende ordelag i en ny bok. Ifølge en talsmann BBC har vært i kontakt med er Ginola forbannet på manageren som har fortid blant annet hos Liverpool, Lyon og Aston Villa.

- David er rett og slett rasende. Houllier bør slutte å snakke som dette og ikke trekke fram David, sier talsmannen.

Houllier og Ginola har hatt et bittert fiendskap i en årrekke. Førstnevnte er for øvrig også kjent for sitt kjølige forhold til vår egen John Carew.

Gjentatt kritikk Den franske manageren, som måtte gi seg i Aston Villa forrige sesong på grunn av hjerteproblemer, har ofte kritisert David Ginolas rolle da Frankrike mislyktes med å kvalifisere seg for USA-VM i 1994.

Frankrike trengte bare uavgjort hjemme mot Bulgaria i november 1993 for å sikre sluttspillplassen. Stillingen var 1-1 i sluttminuttene da Emil Kostadinov scoret for bulgarerne like etter en mislykket crosspasning fra Ginola. Dermed røk Frankrike ut.

Ginola har tidligere ergret seg over at Houllier skyldte på ham for at Frankrike aldri kom seg til VM-sluttspillet i USA.

Houllier sa opp jobben som fransk landslagssjef etter det forsmedelige nederlaget og ytret at eventyret i jobben var over altfor tidlig.

NY BOK: I en ny bok gjentar Gerard Houllier beskyldningene om at Ginola var grunnen til at Frankrike, med Houllier som landslagssjef, ikke kom til fotball-VM i USA i 1994. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
NY BOK: I en ny bok gjentar Gerard Houllier beskyldningene om at Ginola var grunnen til at Frankrike, med Houllier som landslagssjef, ikke kom til fotball-VM i USA i 1994. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix Vis mer

- Med bare 30 sekunder igjen var vi videre, men vi ble dolket i ryggen på det verst tenkelige tidspunktet. Dommeren hadde fløyta i munnen da Ginola fikk frispark ved hjørneflagget, men så slår han en 60-meterspasning istedenfor å holde på ballen. Det gjorde at Bulgaria kunne kontre mot oss, sa Houllier tilbake i 1993.

- Respektløse kommentarer I forbindelse med en ny bokutgivelse referer Houllier igjen til episoden. David Ginola mener det han kaller respektløse kommentarer i boka ikke gir ham annet valg enn å gå til søksmål mot sin tidligere sjef.

- Å bruke slike ord, og at de står i en bok som det er meningen å selge mange eksemplarer av, blir for sterk kost, mener Ginolas representanter.

Bokens utgiver, Florian Sanchez, innrømmer overfor BBC at Ginolas innsats i Bulgaria-kampen er nevnt i boka. Det er også kantspillerens angivelige rolle i splittelsen mellom Marseille- og Paris Saint-Germain-spillere i den daværende landslagstroppen til Frankrike. Ginola var PSG-spiller på det tidspunktet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer