<strong>FORNØYD:</strong> Ragnhild Mowinckel var fornøyd med plasseringa, men ikke kjøringa. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB scanpix
FORNØYD: Ragnhild Mowinckel var fornøyd med plasseringa, men ikke kjøringa. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB scanpix Vis mer

Gipset finger hemmet Ragnhild Mowinckel

- Den tar nok litt oppmerksomhet fra kjøringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ragnhild Mowinckel var veldig fornøyd med 17.-plassen i fredagens Superkombinasjon, men kjøringen satt ikke som den skulle.

- Jeg vil vel si at dette var sånn OK+. Plasseringen min er det ingenting å si på, men kjøringen var ikke helt som jeg skulle ønske, verken i utfor eller slalåm, sa Ragnhild Mowinckel til NTB.

Hun lå på 28.-plass etter utforomgangen fredag formiddag, men kjørte seg opp 11 plasser etter at noen trakk seg, mens andre kjørte ut. En av dem som aldri kom til mål etter slalåmdelen var Lotte Smiseth Sejersted.

Hun hektet halvveis ned i traseen og var så skuffet etterpå at hun aldri tok veien om intervjusonen. Hun lå på 11.-plass etter utforomgangen og mente selv hun hadde et godt utgangspunkt før slalåmen.

Da hun kjørte ut hadde hun tapt litt til de beste, men lå likevel an til å kunne matche 10.-plassen hun fikk i denne øvelsen i det forrige mesterskapet i Garmisch-Partenkirchen for to år siden.

Ikke storform - Jeg vil vel si at jeg ikke er i noen storform i slalåm akkurat nå, så slalåmomgangen min var vel grei nok ut fra forutsetningene, fortalte Mowinckel.

Hun måtte kjøre med gips over den opererte tommelen, for skinnen hun bruker når hun kjører fartsøvelsene fungerte ikke i slalåm. Det er klart det hemmet henne en del.

- Det er klart jeg merket litt til fingeren. Den er jo der og tar nok litt oppmerksomhet fra kjøringen, sa hun.

Mowinckel mente også at hun gjennomførte en slalåmomgangen som var fin og pen å se på. Kanskje litt for pen, fordi det ikke gikk fort nok.

Gullet i superkombinasjonen gikk til Tyskland og Maria Höfl-Riesch. Hun lå på fjerdeplass etter utfor, men presterte en så å si prikkfri slalåmomgang og sendte slovenske Tina Maze ned til sølvplass. Maze ledet sammen med østerrikske Anna Fenninger etter utforen.

Østerrike fikk bronsen ved overraskelseskvinnen Nicole Hosp, for Fenninger kom ikke til mål i slalåm, mens Elisabeth Görgl, som lå på tredjeplassen, ikke kjørte fort nok.

Utfor neste - Nå gleder jeg meg til søndagens utfor, for det gikk bedre for meg i utforomgangen i denne superkombinasjonen, og jeg føler jeg ikke har fått vist hva jeg er god for i de VM-rennene jeg har kjørt til nå, sa Mowinckel til NTB.

- Jeg kjørte godt helt på toppen av traseen i utfordelen av denne superkombinasjonen, og bare jeg får bukt med de problemene jeg hadde litt lenger ned i traseen, har jeg troen på at det kan bli bra, fortalte hun.

- Jeg føler i alle fall at jeg har mye mer å gå på og har troen, sa Mowinckel.

Også Lotte Smiseth Sejersted skal kjøre utfor søndag. Hun var blant de aller raskeste i den øverste halvdelen av utfordelen i superkombinasjonen, men har litt å rette på i de lange svingene i midtpartiet. Får hun orden på det kan hun være med og kjempe om en plass høyt oppe på resultatlisten søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer