Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Starter innsamling etter stygg Tour de France-velt:

Gir 100 dollar per etappe han fullfører: - Det vil hjelpe meg til å gi alt

Craddock vil berge ødelagt velodrom i orkanutsatte Houston.

RAUS: Lawson Craddock syklet 100 kilometer med et blod kutt over øyet og en forslått og skadd skulder. Nå gir han 100 dollar til flomskadd velodrom for hver etappe han fullfører i Tour de France. FOTO: AFP/Jeff Pachound
RAUS: Lawson Craddock syklet 100 kilometer med et blod kutt over øyet og en forslått og skadd skulder. Nå gir han 100 dollar til flomskadd velodrom for hver etappe han fullfører i Tour de France. FOTO: AFP/Jeff Pachound Vis mer

MOUILLERON-SAINT-GERMAIN: (procycling.no): Etter 201 kilometer på sykkelen, satte en totalt utkjørt Lawson Craddock seg ned ved sperregjerdene i Fontenay le Comte og hev etter pusten.

LIVE: Følg alle etapper fra Tour de France via procycling.no!

Det hadde alt gått 7 minutter og 50 sekunder siden hovedfeltet passerte streken i høy hastighet.

EF Education First-rytteren veltet i langesonen omtrent halvveis ut på etappen, men ble først fanget av TV-kameraene da han støttet seg mot den offisielle legebilen og fikk hjelp til å stanse blødningen fra et kutt over øyet.

- Jeg kjørte på en full vannflaske med all kraft, og var på vei ut mot grøfta. Jeg traff en tilskuer, og det var egentlig det, forklarer Craddock overfor procycling.no ved starten i Mouilleron-Saint-Germain.

Donerer penger til velodrom

Lørdag kveld bekreftet han selv sitt ønske om å fortsette rittet, en avgjørelse EF Education First-laget også har stadfestet, søndag morgen:

- Et brudd i skulderbladet og noen sting er ikke måten jeg ønsket å starte Tour de France på, men denne texaneren vil kjempe så hardt han kan for å fortsette. Jeg donerer 100 dollar til Alkek-velodromen for hver etappe jeg fullfører. Er det noen andre som blir med? spurte han sine snaue 14 000 følgere via Twitter.

Alkek-velodromen ble hardt rammet av vær og vind da orkanen Harvey herjet Houston, Texas i fjor høst. Den ble blant annet utsatt for flomskader, noe som har gjort at barn og unge utøvere som benytter velodromen til banesykling, har måttet se seg om andre steder for å utføre treningen sin.

- Hvordan har beskjeden din via Twitter blitt mottatt? spør procycling.no ham i Frankrike.

- Mottakelsen har vært helt utrolig. For min del er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe andre gjennom Tour de France. Jeg håper jeg kan donere 2000 dollar (100 dollar x 20 etapper) når rittet er over. Bare det å se at folk agerer og sier at de også vil bidra med penger, er veldig inspirerende for meg. Jeg tror det vil hjelpe meg til å gi alt i dag, i morgen og de neste dagene som kommer.

- Tror du at det kan få deg gjennom hele touren?

- Jeg håper i hvert fall det. Det gjør jeg, svare han.

Liten sprekk i skulderbladet

Legeundersøkelser avdekket at Craddock hadde pådratt seg en liten fraktur i det venstre skulderbladet etter det ublide møtet med en tilskuer i langesonen.

Skulderskader medfører gjerne smerter, og da hovedfeltet la ut på søndagens etappe, hadde amerikaneren funnet sin plass på halen av hovedfeltet.

Han får en strabasiøs ferd over 182,5 kilometer, men etter lørdagens utspill vil han trolig ha en solid heiagjeng langs den franske landeveien.

Craddock fikk også massiv støtte fra sine lagkamerater etter at han fullførte nær 100 kilometer med brudd i skuldra: