Gir 14 spillere livstidsstraff for kampfiksing

Skandale i El Salvador.

FERDIG: El Salvadors keeper Dagoberto Portillo er blant 14 spillere som er utestengt på livstid for kampfiksing.Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
FERDIG: El Salvadors keeper Dagoberto Portillo er blant 14 spillere som er utestengt på livstid for kampfiksing.Foto: Mike Ehrmann/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): El Salvador har utestengt 14 av sine mest kjente og erfarne spillere på livstid, etter at det nasjonale fotballforbundet har konkludert med at de har vært involvert i kampfiksing, melder det internasjonale nyhetsbyrået Reuters.

- Arbeidet til disiplinærkomiteen har vært omfattende. Vi har brukt verdifull infomasjon fra intervjuer, videoer og fra folk som har hatt styrke til å hjelpe oss å finne de anssvarlige, sier landets fotballpresident Carlos Mendez til nyhetsbyrået.

Det var et 5-0-tap for Mexico i 2011 som markerte starten på kampfiksere i El Salvador. Til sammen har 22 spillere blitt etterforsket for kampfiksingen, og nå er altså 14 av dem utestengt fra fotballen på livstid.

Blant dem er det fem spillere med mer enn 50 landskamper, skriver Reuters.

Dagoberto Portillo, Miguel Montes, Ramon Flores, Miguel Granadino, Luis Anaya, Mardoqueo Henriquez, Alfredo Pacheco, Marvin Gonzalez, Reynaldo Hernandez, Osael Romero, Darwin Bonilla, Dennis Alas, Ramon Sanchez og Christian Castillo er de fjorten som er utestengt.

I tillegg har Carlos Romero fått 18 måneders utestengelse, Eliseo Quintanilla og Victor Turcios fått seks måneder, mens fire andre er fortsatt udner etterforskning.

Bare Carlos Carillo av de 22 spillerne som ble satt under etterforskning er utenfor mistanke.

NÅDELØS: Fotballpresidenten i El Salvador, Carlos Mendez, har utestengt 14 spillere på livstid så langt i kampfiksingsskandalen som har rystet det lille landet. Foto: REUTERS/Ulises Rodriguez
NÅDELØS: Fotballpresidenten i El Salvador, Carlos Mendez, har utestengt 14 spillere på livstid så langt i kampfiksingsskandalen som har rystet det lille landet. Foto: REUTERS/Ulises Rodriguez Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer