MED HARD HÅND. Brendan Shanahan er den tøffe sjefen i Toronto Maple Leafs. Han startet en sparkerunde på en pressekonferanse søndag. Foto: USA TODAY sports.
MED HARD HÅND. Brendan Shanahan er den tøffe sjefen i Toronto Maple Leafs. Han startet en sparkerunde på en pressekonferanse søndag. Foto: USA TODAY sports.Vis mer

Gir alle trenerne sparken. - Det er bare begynnelsen

Den tøffe Toronto-sjefen viser jernhånd.

(Dagbladet): Brendan Shanahan er jernmannen som er enehersker i Toronto Maple Leafs.

Og det merkes.

Nå får støtteapparatet og spillergruppa smake jernhansken til den tidligere tøffe hockeyspilleren med 21 år i NHL.

Shanahan ble sjef i klubben 11. april i fjor.

I 2009 la han opp som aktiv spiller. Han ble innlemmet i Hockey Hall Of Fame i 2013.

I fem år har han spisset sin lederstil, blant annet som vise president for forretningsutvikling i NHL, skriver sportsnet.ca.

Den første sesongen svarte på ingen måte til forventningene Brendan Shanahan hadde, da han startet opp som sjef i Toronto Maple Leafs.

Han har et uttalt mål om å vinne Stanley Cup med klubben.

Konsekvenser Nå sparker han folk i øst og vest ut døra etter den skuffende sesongen som tok slutt lørdag.

Laget tok bare 68 poeng på 82 kamper og var ikke i nærheten av et sluttspill.

Det fikk konsekvenser, skulle det vise seg i går.

- Vi må ha folk som deler våre visjoner. Vi trenger et lag med større karakter. Vi trenger mennesker som representerer byen og laget som det fortjener. Vi har svært lojale fans, som fortjener en dedikert gruppe med spillere som elsker å spille i Toronto, sa Brendan Shanahan på en pressekonferanse søndag.

Sparkerunde Det var etter at han hadde gjennomført følgende sparkerunde i støtteapparatet:

Søndag fikk 20 personer fyken.

Manager Dave Nonis, hovedtrener Peter Horachek, de assisterende trenerne Steve Spott og Chris Dennis, målvakttrener Rick St. Croix, ansvarlig spillerutvikler Jim Hughes og speidersjef Steve Kasper er blant de personene med sentrale posisjoner som fikk sparken første dag Shanahan startet utrenskningen.

- Bare begynnelsen Nå står spillergruppa for tur, i følge Aftonbladet.

- Det er ikke for å sile ut noen enkeltspillere. Alle spillerne vet det. Vi vet det. Alle i dette rommet vet det. Jobben ble bare ikke gjort, sa Shanahan i følge nhl.com.

- Dette er bare begynnelsen, sa Brendan Shanahan på pressekonferansen.

TØFFING. Brendan Shanahan la ikke noe i mellom i 21 år som spiller i NHL. Nå er han den tøffe sjefen i Toronto Maple Leafs. Foto: AP.
TØFFING. Brendan Shanahan la ikke noe i mellom i 21 år som spiller i NHL. Nå er han den tøffe sjefen i Toronto Maple Leafs. Foto: AP. Vis mer