Gir alt for Norge

Onsdag om ei uke er det landskamp mot Tyrkia på Ullevål. Tre dager seinere starter Premier League. Men seriestarten stopper ikke landslaget. Alle proffene Dagbladet snakket med i går, kommer hvis de blir tatt ut.

Eirik Bakke

Klubb: Leeds

Status: Eirik har vært småskadd den siste tida på grunn av stor belastning. Men fredag spiller han treningskamp for Leeds - og er klar for Ullevål.

- Det er dumt at landskampen kommer så tett opptil seriestarten. Men jeg er klar - landslaget passer alltid.

Trond Andersen

Klubb: Wimbledon

Status: Har trent godt i en drøy måned, og er i god form. Førstedivisjon starter allerede til helga, og Wimbledon starter hjemme mot Birmingham. Trond er klar for Ullevål.

- Tidspunktet er ikke kinkig for meg. Vi har ikke kamp før helga etter landskampen, så jeg stiller selvfølgelig, sier Andersen.

Henning Berg

Klubb: Blackburn

Status: Har spilt de fleste treningskampene og føler seg i god form. Spilte treningskamp mot det italienske serie-b-laget Ternama i går kveld.

- Timingen for landskampen kunne vært bedre, men de fleste andre landene spiller også landskamp samme dagen. Det beste hadde vært å spille kampen i morgen, men jeg stiller hvis jeg blir tatt ut, sier Berg.

Jo Tessem:

Klubb: Southampton

Status: Har ikke spilt de to siste treningskampene, men håper å være tilbake på laget til seriestarten.

- Jeg er stolt over å bli tatt ut på landslaget og jeg stiller hvis jeg blir tatt ut, sier Tessem.

Øyvind Leonhardsen

Klubb: Tottenham

Status: Godt trent og fin form. Har vist lovende takter i sommerens treningskamper. Leo er klar for landskamp.

- Tidspunktet passer dårlig. Det er ugunstig og hektisk med landskamp tre dager før seriestart, men det må man bare forholde seg til, sier Leo.

Thomas Myhre

Klubb: Everton

Status: Sa nettopp nei til en overgang til Tottenham etter samtale med Erik Thorstvedt og Nils Johan Semb. Myhre stiller definitivt med hanskene på Ullevål.

- Jeg føler at jeg ligger bedre an enn mine konkurrenter. Jeg spilte tross alt fotball til langt ute i juni.

Ole Gunnar Solskjær

Klubb: Manchester United

Status: I strålende form - scorer når han får spille. Klar for landskamp mot Tyrkia.

- Ole Gunnar er pigg og rask. Han stiller dersom han blir tatt ut i troppen, forsikrer Solskjærs personlige rådgiver Jim Solbakken.

Vegard Heggem

Klubb: Liverpool

Status: I full trening og skadefri (bank i bordet). Vegard forteller at formen er bra etter sesongoppkjøringen. Trolig ikke i startelleveren til Liverpool i sesongpremieren. Stiller mot Tyrkia om han blir tatt ut.

- Blir jeg tatt ut, vil det være en stor oppmuntring for meg, sier Heggem.

Espen Baardsen

Klubb: Watford

Status: Skadefri og sannsynlig førstevalg når Watford sesongdebuterer borte mot Manchester City lørdag. Keepertrener på landslaget, Erik Thorstvedt, nevner Baardsen som en av flere kandidater til keeperplassen. Selv har Baardsen fått taleforbud av manager Gianluca Vialli. Stiller trolig hvis han blir tatt ut.

- Jeg skulle gjerne snakket med deg, men får ikke lov, sier Baardsen.

Claus Lundekvam

Klubb: Southampton

Status: Skadefri og kampklar. Lundekvam har hatt en lang sesongoppkjøring med mange kamper av vekslende kvalitet. Klar til innsats for Nils Johan Semb.

- Manageren liker dårlig landskamper så tett opptil sesongstarten. For meg har det ingen ting å si - jeg stiller sikkert om jeg blir tatt ut, sier Lundekvam.

Stig Inge Bjørnebye

Klubb: Blackburn

Status: Spilte treningskamp mot det italienske serie-b-laget Ternama i går kveld. Er i upåklagelig form, men tror ikke han blir tatt ut på landslaget.

- Jeg tror de tenker på å bygge opp et nytt og yngre lag og blir overrasket hvis jeg blir tatt ut, sier Bjørnebye.

SOLSKJÆR SATSER: Tross det velkjente presset fra manager Alex Ferguson er Ole Gunnar Solskjær krystallklar på at han fortsatt prioriterer landslaget - i likhet med de andre englandsproffene. Her da Norge spilte uavgjort borte mot Sveits 29. mars 2000.