Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gir alt for Norge

Mandag spiller Espen Shampo Knutsen sin første landskamp siden 1999, mot Kroatia i B-VM i Zagreb. Med juvelen på plass er opprykk til A-VM et realistisk mål.

- Jeg gleder meg veldig, og gir alt for Norge. Hver kamp i Dom Sportova i Zagreb blir som en finale. Frankrike, Italia og Norge er omtrent jevngode. Det laget som har den beste uka, rykker opp i A-pulja, sier Shampo til Dagbladet.

- Alle må bidra

I Zagreb skal den 31 år gamle NHL-proffen spille i rekke med Marius Trygg og Per Åge Skrøder.

- Det gleder jeg meg til. Jeg er fortsatt litt døgnvill, men det går over. Håndleddet er også helt greit. Men noen redningsmann er jeg ikke. Vi har en bred, fin tropp, og er avhengig av at alle bidrar. For å rykke opp, må vi også ha flaks, sier Shampo etter gårsdagens trening på Jordal Amfi.

Tilbake til Vålerenga

Det var der han tok sine første skøyteskjær som guttunge, og det er dit han skal tilbake etter endt proffkarriere i NHL.

- Planen er at jeg skal spille hockey til jeg er 35. Da skal jeg tilbake til Oslo og Vålerenga. Etter proffkarrieren kan jeg godt tenke meg å bli trener i Vålerenga, eller jobbe i sportslig utvalg i klubben. Det er tvilsomt om jeg kommer til å spille mer hockey i Norge. Når jeg flytter hjem, blir det for å ta en jobb innen hockeyen, sier Shampo.

Han har ett år igjen av kontrakten med Columbus Blue Jackets, og skal ikke tilbake til USA igjen før i september.

- Etter VM blir det nok en del golf, og litt vannski. Dessuten skal jeg se Vålerenga i tippeligaen. Det blir gøy, sier Shampo foran møtene med Kroatia, Estland, Frankrike, Italia og Storbritannia i B-VM neste uke.

TILBAKE: Mandag spiller Espen Shampo Knutsen landskamp igjen, for første gang siden 1999. - Jeg gleder meg, sier den 31 år gamle NHL-proffen til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media