Gir alt for Viking

Erik Nevland er solgt til FC Groeningen, men har lovet å gi alt for Viking ut sesongen. Det beviste han da han ble matchvinner mot Stabæk i går.

Viking- Stabæk 1- 0 (0- 0)

Viking stadion

Mål: 1- 0 Erik Nevland (72).

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo.

Gult kort: Erik Nevland, Viking, Martin Andresen, Stabæk.

T: 11 785.

STAVANGER (Dagbladet): -  Det er overhodet ingen tvil om min innstilling når det gjelder Viking, slår han fast etter kampen.

Sønnen Jesper på to og et halvt år virrer rundt i garderoben mens pappa snakker med pressen. Om fem uker flytter familien Nevland til Groeningen i Nederland. Men det vil ikke Viking-spissen snakke om.

-  Jeg snakker ikke om Nederland nå, det er min policy. Så lenge jeg er i Viking, er det bare den klubben jeg snakker om. Spør meg om kampen i stedet, sier han.

Hadde ikke troen

Ok, det er ikke oss imot å snakke om målet hans - den store prestasjonen i gårsdagens kjedelige, men viktige kamp. Det startet med et mildt sagt vanskelig oppspill, som André Muri og keeper Knudsen hadde alle muligheter til å rydde opp i. Nevland jaget, men ble effektivt sperret av André Muri.

-  I utgangspunktet hadde jeg ikke tro på at jeg skulle få en sjanse ut av situasjonen. Han var flink til å holde armen foran meg. Men så slapp jeg ham litt, så han skulle tro at jeg hadde gitt opp. Da han slo et løst tilbakespill, slo jeg til, sier Nevland fornøyd.

Nevlands prestasjon sendte Viking inn på litt fastere grunn, og Stabæk rett ut i nedrykkssumpen. Trener Roy Hodgson har nå tre strake seirer, men innrømmer at denne satt langt inne.

-  Hadde matchen sluttet 0- 0, hadde jeg ikke sagt at det var noen skandale. Det var en fantastisk individuell prestasjon av Nevland, sier Hodgson.

Luksusproblem

-  Er du nå trygg på at Viking overlever i Tippeligaen?

-  Nei, absolutt ikke. Tvert imot er det flere klubber, som ikke har tenkt på nedrykksstriden tidligere, som kanskje blir nødt til å gjøre det nå. Normalt er 30 poeng nok til å klare seg, men slik tror jeg ikke det er i år. Det er veldig kort vei mellom 1. divisjon og Royal League, konstaterer Hodgson.

I serieavslutningen har treneren luksusproblemet av å disponere fire spisser som er i form: Nevland, Østenstad, Kovacs og Sigurdsson.

I går ventet ikke Nevland å få spille fra start. Men han beviste for Roy Hodgson at engelskmannen valgte riktig.

FULL FEIRING: Erik Nevland gjorde kampens store prestasjon og får Hannes Sigurdsson på ryggen som takk. Viking har tatt ni livsviktige poeng på de siste tre kampene.