Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Gir andre lag håp

I sitt første år i Premier League har Wigan klart det nesten umulige: Klubben ligger på øvre halvdel av tabellen, og i dag spiller de ligacupfinale mot Manchester United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden sleit Wigan i engelsk annendivisjon. Mot alle odds, kjemper de i dag i toppen av Premier League, og håper på europacupspill neste sesong. Overraskelseslaget blir nå møtt med stor respekt, og på sin vei til Cardiff har de slått ut både Bolton og Newcastle. Dagens ligacupfinale er tidenes første for Wigan, som sist, men ikke minst slo ut Arsenal på bortemålsregelen i semifinalen.

-  Jeg håper historien om Wigan gir andre håp. Det gir håp til andre såkalte småklubber og gjennomsnittlige fotballspillere. Sammen har vi fått det til, sier Wigans manager Paul Jewell.

Vanskelig

For å unngå to sesonger på rad uten ett eneste trofé, tror Jewell United vil jobbe hardt for å slå dem.

-  Dette er jo den eneste muligheten de har til å vinne noe i år, så de kommer til å gjøre det vanskelig for oss. Men hvis spillerne mine gjør sitt beste, skal jeg være fornøyd, sier Wigan-manageren, som tok over ledelsen i 2001.

Wigan Athletic ble først opprettet i 1978, og interessen rundt fotballklubben har vært moderat. Da de tok imot Arsenal på hjemmebane i semifinalen, var JJB Staduim - som rommer 25 000 tilskuere - bare halvfull. Til finalen har riktignok klubben solgt over 27 000 billetter, noe som tilsvarer halvparten av innbyggerne i den lille byen like nord for Manchester.

-  Ekstra gira

Flere av Wigans spillere har vært med siden annendivisjon, og Jewell har brukt lite penger på spillerkjøp. Wigans måljeger, Jason Roberts, er tilbake fra suspensjon, og tror Wigan kan slå United.

SEIERSSUGEN: - Selv om dette er det eneste United kan vinne, tror jeg ikke de har noe mer lyst til det enn oss, sier Wigans måljeger Jason Roberts før ligacupkampen mot Manchester United. Foto: Scanpix
SEIERSSUGEN: - Selv om dette er det eneste United kan vinne, tror jeg ikke de har noe mer lyst til det enn oss, sier Wigans måljeger Jason Roberts før ligacupkampen mot Manchester United. Foto: Scanpix Vis mer

-  Selv om dette er det eneste United kan vinne, tror jeg ikke de har noe mer lyst til det enn oss. Det er ikke sikkert vi kommer til en ligacupfinale noen gang igjen, og det gjør oss ekstra gira, sier Roberts, som har scoret 13 mål denne sesongen.

-  Vi gjør framskritt, og skriver nye kapitler i klubbens historie. Det er det gøy å være en del av, legger Roberts til.

United har vært i ligacupfinalen seks ganger tidligere, men har bare vunnet ett oppgjør, mot Nottingham Forest i 1992.

Tap gjør vondt

-  Det gjør veldig vondt å tape en finale, derfor skal vi unngå det denne gangen, sier United-manager Alex Ferguson.

Å vinne ligacupen, sto nok ikke høyest på skottens ønskeliste før sesongen, men han forsikrer at United virkelig vil vinne.

-  Uansett hvilke trofeer en vinner, er det bra, og en må se på det som en vellykket sesong. Det er jo mange store lag som ikke kommer til å vinne noen ting i år, påpeker Ferguson.

Manageren er imponert over Wigans prestasjoner dette året, men frykter ikke laget.

-  Paul Jewell har gjort laget utrolig bra i år, og de vil ha hele landet med seg i denne finalen. Det tror jeg bare er bra.

HAR FÅTT DET TIL: Wigan-manager Paul Jewell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!