Gir Armstrong mulighet til å bevise dopfri suksess

Foreslår ny analyse av urinprøver fra 1999.

Sjefen i Frankrikes antidopingbyrå, Pierre Bordry, utfordrer Lance Armstrong til å gå med på ny analyse av urinprøvene han avga i Tour de France i 1999.

I 2005 skrev avisen LEquipe at prøvene ved en ny analyse med nye metoder viste seg å inneholde spor etter EPO. Analysen ble utført som ledd i et forskningsprosjekt og ikke under forhold som kunne føre til dopingsak mot Armstrong.

Bordry utfordrer Armstrong til å godkjenne ny analyse for å renvaskes for anklager før sitt Tour de France-comeback neste år.

Da Armstrong nylig lanserte sitt comeback, gjorde han det klart at han vil underkaste seg det mest omfattende program med dopingtester noensinne. Alle prøveresultater og blodverdier skal publiseres på hans nettsted.

I Frankrike har imidlertid mange vist til spørsmålene som aldri er blitt besvart omkring dopingprøvene Armstrong avga i 1999, da han tok den første av sine sju strake seirer i Tour de France. Rittets sjef Jean-Marie Leblanc har allerede uttalt at søkelyset kan bli ubehagelig for Armstrong neste sommer.
Sjanse 

Bordry sa onsdag i et intervju med LEquipe at han vil gi Armstrong sjansen til å renvaske seg fra alle anklager om dopingmisbruk.

- Alle forstår at Armstrong gjerne vil kjøre Tour de France igjen, og jeg vil at han skal få sjansen til det under de beste forutsetninger. Derfor foreslår jeg at han gir oss muligheten til å reteste de seks urinprøvene han avga under Touren i 1999.

- Det vil gi ham sjansen til å bevise at han ikke jukset under sin fantastiske karriere, sier Bordry.

UTFORDRES: Frankrikes antidopingbyrå, utfordrer Lance Armstrong til å gå med på ny analyse av urinprøvene han avga i Tour de France i 1999. Foto: Jae C. Hong; AP
UTFORDRES: Frankrikes antidopingbyrå, utfordrer Lance Armstrong til å gå med på ny analyse av urinprøvene han avga i Tour de France i 1999. Foto: Jae C. Hong; AP Vis mer

Armstrong har alltid benektet dopingmisbruk, tross mange beskyldninger.

Bordry sier at en ny analyse av prøvene fra 1999 kan bli gjennomført under påsyn av Lance Armstrong, og testene kan bli gjort på et hvilket som helst laboratorium i Europa som har WADA-godkjennelse.

(NTB)

Gir Armstrong mulighet til å bevise dopfri suksess