SYK: Johan Olsson ble syk og mistet Vasaloppet. Nå spekulerer Expressen i om Marit Bjørgen eller Fredrik Skavlan har smittet den svenske ringreven. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
SYK: Johan Olsson ble syk og mistet Vasaloppet. Nå spekulerer Expressen i om Marit Bjørgen eller Fredrik Skavlan har smittet den svenske ringreven. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Gir Bjørgen og Skavlan skylden for at Olsson mistet Vasaloppet

- Skavlan klarer i hvert fall å snyte seg selv, sier Olsson.

(Dagbladet): Johan Olsson har sjarmert både svenske og norske skihjerter med sin heroiske og offensive tilnærming til langrennssporten.

Søndag ønsket 34-åringen å nå en ny milepæl med å vinne Vasaloppet. Grunnet manglende spurtegenskaper var et tidlig rykk ventet fra den svenske veteranen, men det fikk vi aldri se.

For Olsson kom aldri til startstrek.

Verdensmesteren fra Falun og Val di Fiemme ble nemlig satt ut av sykdom, til svenskenes store skuffelse.

Skuffelsen ble ytterligere forsterket da Petter Eliassen sørget for norsk seier på svensk jord i Vasaloppet.

Nå spekulerer den svenske avisen Expressen i hvem som har smittet Olsson. Svenskene lurer på om enten langrennsdronninga Marit Bjørgen eller programlederen Fredrik Skavlan er synderen.

Hvem er synderen? Olsson, Bjørgen og Skavlan møttes nemlig under innspillingen av TV-programmet Skavlan før helga. Da kjente Bjørgen på en forkjølelse.

- Jeg var litt forkjølet under innspillingen, så jeg håper det ikke var jeg som smittet Olsson, sier den norske langrennsdronninga til Expressen.

- Jeg prøvde å holde meg på avstand for å unngå å smitte ham. Jeg ser at han har et sykt barn hjemme, så det er kanskje årsaken, tror Bjørgen.

Men den svenske avisen ga seg ikke med det og prøvde å utpeke Fredrik Skavlan som den andre aktuelle synderen.

Da Olsson fikk spørsmål om Skavlan var smittebæreren, svarte den svenske ringreven følgende:

SYK: Marit Bjørgen var forkjølet etter VM i Falun, men slo tilbake med to seirer i Lahti i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SYK: Marit Bjørgen var forkjølet etter VM i Falun, men slo tilbake med to seirer i Lahti i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg har et barn hjemme som er forkjølet. Så det er nok mer sannsynlig at det er årsaken til sykdommen, ettersom at Skavlan aldri satt i fanget mitt. I tillegg klarer han jo å snyte seg selv, svarte Olsson humoristisk.

Skjebnens ironi At Olsson ble syk og mistet debuten i Vasaloppet, kan fremstå noe ironisk for alle som så Skavlans intervju med Bjørgen og Olsson.

Det første den norske programmlederen sa, var nemlig at han var livredd for å smitte dem.

- Jeg vet hva dere tenker nå. Smitter han meg? innledet Skavlan intervjuet med.

- Jeg tror ikke at jeg gjør det. Heldigvis er Falun over, men du Johan, du skal jo gå Vasaloppet i helga. Er du redd for å bli smittet? fortsatte Skavlan.

Olsson innrømmet at han var det.

- Ja, jeg er jo det. Jeg har syke barn hjemme, så det er alltid en risiko, svarte Olsson.

- Så om du blir forkjølet til Vasaloppet, er det altså ikke min feil. La oss bli enige om det, konkluderte Skavlan.

Olsson er altså - i motsetning til Expressen - enig i det og skylder ikke på noen.

REDD FOR Å SMITTE: Fredrik Skavlan ville unngå å smitte Johan Olsson før Vasaloppet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REDD FOR Å SMITTE: Fredrik Skavlan ville unngå å smitte Johan Olsson før Vasaloppet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer