Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir blaffen i Tikhonovs hardkjør

- Bryr meg ikke, sier Besseberg.

||| PYEONGCHANG (Dagbladet.no): Den russiske visepresidenten i IBU - Aleksander Tikhonov - kan ikke beskyldes for å følge de skrevne og uskrevne spillereglene i det pågående skiskytter-VM.

Han har uttalt at de tre dopingtatte russerne ikke har gjort noe galt, og han sto i spissen for den russiske protesten da Ole Einar Bjørndalen i noen timer ble fratatt jaktstartgullet.
 
Nå pusher den kontroversielle visepresidenten på for at appellutvalgets avgjørelse skal ankes inn til idrettens voldgiftsdomstol (CAS).
 
Men president Anders Besseberg vil ikke ta stilling til om visepresidenten hans går utover sine fullmakter.

- Det vil jeg ikke uttale meg om. Jeg har ikke noen mening om det.
 
- Hva synes du om at han kjører saken så hardt, som visepresident i IBU?

- Det får du spørre ham, det vil jeg ikke uttale meg om. Det er fritt opp til dem å gjøre hva de vil med det. Så det bekymrer meg ikke. Jeg bryr meg ikke noe om det, sier Besseberg til Dagbladet.no.

Han mener det må være fritt for alle å ta en sak til CAS, og vil ikke si hvorvidt han mener russerne bør akseptere sølvet framfor å gå nye runder.
 
Det som er sikkert er at både Besseberg og Tikhonov ble kastet på gangen da appellutvalget behandlet motprotesten til Norge og seks andre nasjoner, på grunn av inhabilitet.

Der diskuterte de to IBU-toppene heftig foran øynene på flere pressefolk.

- Kan du fortelle om diskusjonen dere hadde?

- Vi har ikke hatt noen diskusjon. For meg var det helt klart at jeg ikke kunne stille i utvalget selv om jeg var formann, fordi vi hadde en løper involvert fra Norge. Samme situasjon gjaldt for Tikhonov. Det var klart for oss begge to at vi måtte fratre juryen, det var det ikke noen tvil.

- Men dere hadde hvert deres syn på saken?

- Eh, det vil jeg egentlig ikke uttale meg om. Vi diskuterte ikke saken sånn sett. Det var mer om det var riktig å fratre juryen eller ei. Der er jeg helt klar, reglementet er helt krystallklart. Er det et jurymedlem fra den nasjonen som har en løper involvert, må vedkommende fratre, sier Besseberg.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media