Gir Boork til 2002

- Ishockeylandslaget er nødt til å markere seg i VM og OL om to år. Greier de ikke det, er vi i alvorlig trøbbel, sier Olympiatoppens leder Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Interessen for hjemlig ishockey er dalende. Frisk-Asker har riktignok fordoblet tilskuerantallet i år - og Sparta trekker fortsatt folk i Sarpsborg. Men profilklubbene Vålerenga og Storhamar har langt færre tilskuere enn budsjettert.

Stensbøl mener et godt landslag er nødvendig for å heve interessen for serien.

- Leif Boork gjør en utmerket jobb, og etter hvert må han bare skjerpe kravene til landslagsspillerne. Så får vi heller tåle å miste dem som ikke har riktige holdninger, sier Stensbøl.

Serien må spisses

Han påpeker også at Vålerenga er blitt så suverene at spenningsmomentet blir borte.

- Ishockey er ikke flinke nok til å spisse toppen. Publikum uteblir når mange kamper er uinteressante. Det spilles for få kamper på høyt nivå. Jeg mener Ishockeyforbundet burde vedta åtte eliteserieklubber i stedet for å øke antallet.

- Dessuten har ikke Eliteserien ordentlige profiler, hevder Bjørge Stensbøl.

Har profilene

Landslagssjef Leif Boork mener profilene finnes også her hjemme.

- I Norge er vi veldig fokusert på utlendinger. Vi ser ikke hvor gode de norske spillerne er. - Nordmenn er overfokusert på Shampo. Han får all oppmerksomheten. Men se på gutter som Tore Vikingstad, Marius og Mats Trygg, Morten Ask, Svein Enok Nørstebø, Pål Johnsen og Ketil Wold.

- Dette er spillere med ambisjoner og muligheter, bare de får sjansen, sier Leif Boork.