IKKE IMPONERT OVER NORSKE MYNDIGHETER: Dominik Hasek er villig til å gi bort OL-gullet fra Nagano til den som kan hjelpe en tsjekkisk familie med å få tilbake barna sine.Foto: AP /CTK, Josef Vostarek/ NTB Scanpix
IKKE IMPONERT OVER NORSKE MYNDIGHETER: Dominik Hasek er villig til å gi bort OL-gullet fra Nagano til den som kan hjelpe en tsjekkisk familie med å få tilbake barna sine.Foto: AP /CTK, Josef Vostarek/ NTB ScanpixVis mer

Gir bort OL-gullet i protest mot norsk barnevern

Dominik Hasek.

(Dagbladet): Lørdag demonstrerte hundrevis av mennesker i flere europeiske byer mot norske myndigheter og det norske barnevernet.

Demonstrantene protesterer mot det de opplever som fascistisk inngripen i familiers liv, og beskylder barnevernet for å ødelegge familier i tillegg til å krenke barns rettigheter.

Ifølge ABC Nyheter innrømmer direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet at dialogen med utenlandske foreldre kan bli bedre.

I Praha fikk demonstrasjonen drahjelp av en av Tsjekkias største hockeyprofiler gjennom tidene. Dominik Hasek har involvert seg i en spesiell barnevernssak der to tsjekkiske foreldre er fratatt sønnene sine mens de oppholdt seg i Norge.

Hasek, med tilnavnet «The Dominator» fra sin aktive karriere som hockeykeeper, deltok ifølge svenske Expressen på demontrasjonen mot norsk barnevern i Praha. Der lovet han bort OL-gullet han vant med Tsjekkia i Nagano i 1998 om noen kunne hjelpe den tsjekkiske familien i kampen mot Norge og norske myndigheter.

- Gullmedaljen er fantastisk. Jeg setter virkelig pris på den, men barnas liv sammen med sin mor er noe som er mye viktigere, og derfor har jeg bestemt meg for å gi gullmedaljen til noen som kan gjøre sitt beste for at barna skal få være sammen med moren sin igjen, sier Hasek til tsjekkiske medier, skriver Expressen.