Johannes Høsflot Klæbo

Gir bort premie

Johannes Høsflot Klæbo har tjent fett på Tour de Ski, men én av premiene hadde han nok klart seg fint uten.

SEIERSGLIS: Johannes Høsflot Klæbo kunne smile etter siste etappe i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB
SEIERSGLIS: Johannes Høsflot Klæbo kunne smile etter siste etappe i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trønderen dominerte den 17. utgaven av Tour de Ski og sikret sammenlagtseieren søndag. Klæbo vant seks av sju etapper, men måtte se seg slått av lagkompisen Simen Hegstad Krüger i «monsterbakken» i Val di Fiemme.

- Dette er stort. Denne bakken er seig, og nå har vi kriget i sju dager, så det er godt å være ferdig, sa Klæbo i etterkant til Viaplay.

Tour de Ski-suksessen gjør at 26-åringen ifølge TV 2 drar inn om lag 1,2 millioner i pengepremier. Men det er ikke bare større lommebok man får ved å ta etappeseire i Touren.

Et stykke ost av typen «Le Gruyère» er også en del av premiene til løperne i Tour de Ski. Etter seks turer på seierspallen, kan det være at Klæbo må kjøpe seg en ny koffert for å få med seg delikatessen hjem.

SEIERSPALLEN: Johannes Høsflot Klæbo sammen med osten han vant etter 20 kilometer jaktstarten sist onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
SEIERSPALLEN: Johannes Høsflot Klæbo sammen med osten han vant etter 20 kilometer jaktstarten sist onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Men:

- Jeg kommer til å gi dem bort til venner, familie, lagkamerater og resten av støtteapparatet, sier Klæbo til finske YLE.

Han forklarer hvorfor:

- Jeg er allergisk mot ost. For å være ærlig, så har jeg aldri smakt det, sier han videre.

Dagbladet har spurt landslagslege Ove Feragen om det stemmer at Klæbo er allergisk mot ost, eller om han drar en spøk til de finske journalistene. Han svarer at det er et spørsmål Klæbo selv må svare på.

Haakon Klæbo, Johannes' far, sier:

- Johannes har intoleranse mot melk, bekrefter Haakon Klæbo til Dagbladet.

VIRALT: Et bilde av Johannes Høsflot Klæbo etter 10 kilometeren i Ruka vekker oppsikt. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Svenske Frida Karlsson tok sammenlagtseieren på kvinnesiden. Etter løpet kollapset hun i målområdet. Det kan du lese alt om her.

- Var nervøs

Klæbo hadde ett minutt og to sekunder til gode på svenske Calle Halfvarsson foran den siste og avgjørende kraftprøven opp slalåmbakken Alpe Cermis. Det forspranget var han aldri i nærheten av å gi fra seg.

- Dette er stort. Denne bakken er seig, og nå har vi kriget i sju dager, så det er godt å være ferdig, sa Klæbo til Viaplay.

- Tour de Ski har vært bortimot så perfekt som den kunne bli. Jeg er supergodt fornøyd også med dagen i dag, fortsatte han.

Klæbo hadde vunnet samtlige seks etapper i årets Tour de Ski foran den avsluttende etappen. Verdenscuplederen drømte om å gjøre rent bord, men det skulle vise seg å bli altfor vanskelig.

Til Viaplay røper han også at han var nervøs før start.

- Jeg var litt nervøs, for det var så få folk som kunne sekundere, så jeg var litt usikker på hvordan jeg lå an, sier han.

Trønderen hang med teten inn i slalåmbakken, men falt der tilbake. Trønderen sørget samtidig for å ha sammenlagttoer Halfvarsson trygt bak seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer