ER EPOKEN OVER?: Arsène Wengers Arsenal har ikke vunnet ett trofè på åtte år. Det er en trist periode for London-klubben. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
ER EPOKEN OVER?: Arsène Wengers Arsenal har ikke vunnet ett trofè på åtte år. Det er en trist periode for London-klubben. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

- Gir de ivrigste supporterne tendenser til infarkt

Men Tjærnås tror ikke Wenger må forlate Arsenal.

(Dagbladet): Arsenal møter Bayern München i åttendedelsfinale i Champions League i morgen, og fikk kanskje ikke den beste oppladningen da de ble slått ut av FA-cupen med 0-1-tap mot Blackburn lørdag.

Arsenal ligger for tiden på en femteplass i Premier League, og hvis det holder seg, blir det ikke mesterligaspill på London-klubben neste sesong. Men det er ikke bare akkurat nå det butter imot for det svært merriterte laget.

Britiske The Daily Mail kunne i dag vise en hårreisende statistikk: Gunners har nemlig ikke vunnet ett trofè de siste åtte sesongene. Det siste kom i 2005, da de vant FA-cupen.

Wenger-forlengelse? Ifølge The Sun forbereder Arsenal seg nå på å tilby manager Arsène Wenger en to års forlengelse av sin kontrakt. Franskmannen, som har sittet i førersetet for de rødkledde siden 1996, har ikke mye å vise til de siste sesongene.

- Jeg mener at å gi Arsene Wenger tilbud om ny kontrakt handler om å være fornøyd med hvordan han driver klubb, ikke bare lag. Han utvikler spillere, og driver sunt økonomisk, sier C Mores fotballekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

- Arsene Wenger har vært en åpenbaring for Arsenal, hvis en ser hele hans regjeringstid under ett. På mange måter revolusjonerte han ikke bare laget, men hele klubben. Han tok tak i alt, fra A til Å, og skapte en eventyrlig framgang.

Må bedre forsvarsspillet I siste overgangsvindu ble Barcelonas David Villa lenket til klubben. Han ville utvilsomt vært litt av en tilføyelse til laget, men en avtale landet aldri mellom partene.

Wenger kan gjøre et forsøk på å hente spanjolen til sommeren. Men først er det spillere i andre posisjoner Wenger bør bry seg om, mener Tjærnås.

- Arsenal presterer akkurat nå et forsvarsspill som gir de ivrigste supporterne tendenser til infarkt. Det er liten tvil om at David Villa ville vært en tilvekst, men om jeg hadde vært Arsenal-supporter, hadde jeg håpt at han hadde investert i andre posisjoner først. Jeg tenker da på keeper, midtstopper og en defensiv sentral midtbanespiller. Troppen de har nå har for lavt minstenivå til å ta igjen Manchester-lagene, og disse spillerne er essensielle for å klare det.

- Bør rydde opp Arsenal ble slått ut av FA-cupen lørdag. I morgen møter de et giftig Bayern München i Mesterligaen. Klarer de ikke å klatre til topp fire i Premier League, er det kjørt med tanke på mesterligaspill neste sesong. Alt i alt kan det bli en ny skuffende sesong for The Gunners.

Lederen av Arsenals norske supporterklubb, Bjørn Furuheim, tviler på at det er Wenger som må gå om resultatene ikke bedres.

- Jeg mener de først og fremst bør rydde opp i stallen. Økonomien er god, men spillere som Andrej Arshavin bør gjøres noe med. Han spiller ikke, men får allikevel den høye lønna. Wenger har gjort fantastiske ting med Arsenal, og epoker tar slutt. Kanskje er denne snart over. Men jeg tviler på at han får sparken, når kontrakten hans går til 2014, sier han.

! På disse åtte sesongene uten ett trofè, har Arsenal mistet 25 spillere til andre klubber. Til gjengeld har disse til sammen vunnet 73 trofèer sammen med sine nye lag.

VIL FREDE WENGER: Lars Tjærnås mener at Arsène Wenger har tilført Arsenal mye bra, uansett hvordan man ser på situasjonen.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
VIL FREDE WENGER: Lars Tjærnås mener at Arsène Wenger har tilført Arsenal mye bra, uansett hvordan man ser på situasjonen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer