Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir dommeren skylda for dette beinbruddet

Nå hagler drapstruslene mot Standard-kapteinen.

(Dagbladet.no): Axel Witsel og Standard Liege hudflettes i Belgia etter den karrieretruende grisetaklingen på Anderlecht-spiller Marcin Wasilewski.

Mens Witsel framstår som en angrende synder mener åpenbart Standard-kaptein Steven Defour at angrep er det beste forsvar. Den belgiske landslagsmannen gir nemlig dommeren mye av skylda for at Wasilewki nå ligger på sykehus med en maltraktert legg.

- Om dommer Efong Nzolo hadde reagert på en takling mot meg først, ville ikke dette skjedd, blir Defour sitert på i Sporza og en rekke andre belgiske medier.

- Fikk det de ba om

21-åringen følger opp med å si at Witsel ikke hadde noen intensjon om å skade Wasilewski, men at lagkameraten var uheldig og ville beskytte seg selv.
 
Enkelte vil kanskje hevde at Defour også nærmer seg ei grense der han burde vært beskyttet mot seg selv. Men ifølge fanstedet anderlecht-online.be, som siterer Sporza og Het Nieuwsblad, uttalte han i tillegg at «Anderlecht fikk det de ba om».

- Anderlecht fikk det de ba om. Vi gikk kanskje over streken her og der, men Anderlecht gjorde det samme. Uten å få kort, sier han ifølge nettstedet.

En annen Standard Liege-spiller, Milan Jovanovic, har et litt annet syn på saken.

- Jeg skulle gjerne byttet en tittel mot at skaden til Wasilewski hadde vært unngått. Du kan ikke snakke om fotball etter dette, jeg vil ikke ha poenget vi fikk etter dette. Det har ingen verdi, sier han.

Gir livstegn fra sykesenga

Brannslukkingen fra Jovanovic har imidlertid ikke lagt noen demper på lynsjestemningen som råder i Anderlecht og deler i Belgia. Og det er ikke bare gjerningsmannen Witsel som blir truet på livet - også kaptein Defour har mottatt drapstrusler etter uttalelsene sine. Ifølge Sporza tar politiet det såpass på alvor at de overvåker hjemmene til begge spillerne.

I mellomtiden har Wasilewski gitt et livstegn fra sykesenga, der han er blitt operert minst én gang og venter på en ny operasjon mot slutten av uka. I en sms til lagkompiser på det polske landslaget skriver han:

- Jeg vet det høres banalt ut, men det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere.

Gjerningsmannen Witsel ble naturligvis utvist etter taklingen, og kan vente seg en lang straff fra det belgiske fotballforbundet.

- Jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg spiller ikke fotball for å brekke bein. Tro meg når jeg sier at det ikke lå noen intensjon bak om å skade ham. Begge gikk etter ballen og jeg traff ham i leggen. Det er bare uheldig, uttalte han etter kampen.

KLANDRER DOMMEREN: Standard Liege-kaptein Steven Defour. Foto:  REUTERS/Francois Lenoir
KLANDRER DOMMEREN: Standard Liege-kaptein Steven Defour. Foto: REUTERS/Francois Lenoir Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media