- Gir f.. i plasseringen

Med litt mer treffsikkerhet på siste stående hadde Frode Andresen vunnet dagens verdenscup-renn i Lahti. Men tre bom ble for mye og dermed ble Svend Fischer vinner.

Svend Fisher (Tyskland) tok sesongens første verdenscupseier foran landsmannen Peter Sendel. Frode Andresen kom i mål på tredje, mens Ole Einar Bjørndalen endte på sjetteplass.

Frode Andresen gikk seg opp fra 16. til 3. plass i søndagens verdenscup-jakstart i skiskyting. Men etterpå var han i dårlig humør, og sa han bare gikk løpet av gammel vane og ikke gadd bli nummer to.

- Jeg orket ikke treffe på den siste serien, det spilte ingen rolle hvordan det gikk i dag. Jeg gir f... i pallplasseringen, føler ingen ting. Det sa en gretten Andresen til de norske journalistene etter målpassering.

Han begrunner likegyldigheten med at han ikke klarer å legge fuske-episoden fra VM bak seg og er mentalt ferdig med sesongen. Innsatsen søndag var etter Andresens utsagn et resultat av at konkurranseinstinktet tok over.

- Det er ikke moro lenger. Jeg blir hele tiden minnet om det som skjedde i VM og har ikke følelser for noe. Hadde jeg giddet, kunne jeg gått meg opp til andreplass i dag, men jeg gadd ikke å trå til mer i den siste bakken.

- Er du med neste sesong?

- Vi får se om det er noen vits i å fortsette. Jeg har ikke tenkt så mye på det ennå, sier Andresen til NTB.

GA F..: Frode Andreasen står igjen på standplass mens Svend Fisher går ut. Andreasen er umotivert etter jukse-episoden under VM.