Gir Ferguson det glatte lag

Ole Gunnar Solskjær idoliserer Sir Alex Ferguson. Roy Keane kan ikke fordra sin tidligere sjef og langer ut i en ny tirade.

RASER: Roy Keane er nådeløs i sin dom av Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix
RASER: Roy Keane er nådeløs i sin dom av Sir Alex Ferguson. Foto: NTB ScanpixVis mer

Roy Keane er en legende i Manchester United, og huskes som en helt med hjertet på utsida av drakta av fansen. Men irens avskjed med klubben var langt ifra pen.

Keane har alltid blitt drevet av lidenskap, men også tidvis raseri, og brente mange broer på vei ut av Old Trafford.

14 år etter at han forlot klubben, er sårene fremdeles vidåpne, og da spesielt i forholdet mellom Keane og tidligere United-manager Sir Alex Ferguson.

MØTE: Ole Gunnar Solskjær sammen med Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix
MØTE: Ole Gunnar Solskjær sammen med Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke la dere lure

Etter 12 år i klubben, ble Keane frigitt av Manchester United i 2005. Den tidligere midtbanespilleren stilte opp til intervju med klubbens TV-kanal, MUTV, hvor han langet ut mot flere av lagkameratene. Keane var nådeløs i sin dom av blant andre John O'Shea, Alan Smith, Darren Fletcher og Rio Ferdinand, som han mente oppførte seg som en superstjerne etter å ha spilt 20 gode minutter.

- Vi hadde flere opphetede diskusjoner i United gjennom åra. Det er sånn det er. Vi er alle voksne menn, som kjemper om å oppnå det samme. Da er det naturlig at det blir noen konfrontasjoner. Jeg visste ikke at det var min siste dag i klubben da jeg dro fra jobb den dagen, men jeg bryr meg ikke om det er paven eller Sir Alex Ferguson, jeg står for det jeg mener, sa Keane under en opptreden for Off The Ball denne uka.

HYLLES AV FANSEN: Dagbladet-journalist Tore Ulrik Bratland er på plass i Manchester før kampen mellom United og Chelsea. Vis mer

Ferguson har mange tidligere elever i fotballen, og de aller fleste har nesten bare gode ord å si om skotten. Blant dem, er Ole Gunnar Solskjær som fremdeles omtaler Ferguson som «Boss» - sjefen - og hyller ham som en mentor. Keane er av en helt annen oppfatning.

- Folk snakker alltid om Fergusons ledelse, men ikke la dere lure. Jeg var i klubben da Bryan Robson og Steve Bruce dro, og jeg likte ikke måten de ble behandlet på, fortalte Keane.

Tirade: - Spar meg

Ferguson falt om etter et hjerneslag i fjor, og brukte lang tid på å komme til hektene. Keane fikk spørsmål om han ikke vurderte å ta kontakt i eksmanagerens sykefravær for å rydde opp i det dårlige forholdet, men avviste den tanken blankt.

Iren gikk videre til angrep på Ferguson og familierelasjonene hans i United. Sønnen, Darren Ferguson, spilte for de rødkledde en periode, mens broren, Martin, jobbet som speider.

- Ferguson fortalte meg at han alltid gjorde det han mente var best for Manchester United. Det er «bullshit». Sønnen hans spilte for klubben og han vant en ligatittel. Han var utrolig heldig som fikk være der. Broren var lenge sjefspeideren i United. Jeg er overrasket over at kona ikke ble ansatt også, sa Keane og fortsatte:

- Darren ble manager i Preston North End, og mistet jobben på et tidspunkt. Han hadde noen unge spillere på lån fra United. Men hva tror du skjedde dagen etter? De ble hentet tilbake fra Preston. Er det å gjøre hva som er best for Manchester United? Vær så snill, spar meg.

Roy Keane var sist assistentmanager i Nottingham Forest, men sluttet i juni. 48-åringen har aldri helt fått sving på managerkarrieren, og jobber nå av og til som TV-ekspert.