Gir Flo frist til nyttår

Harald Aabrekk er mannen Tore André Flo lytter til. Nå sier assistenttreneren på landslaget følgende til Flo: Klubbskifte er ikke et tema akkurat nå. Derimot er det på tide å vurdere framtida dersom situasjonen ikke forandres innen nyttår.

Harald Aabrekk liker ikke at Tore André Flo sliter benken i Chelsea. Chris Sutton blir gitt sjanse på sjanse. Flo junior har ikke fått den tilliten han fortjener. Og fortsetter benketilværelsen, mener Aabrekk det er betimelig å rette spørsmål om framtida til manager Gianluca Vialli.

- Har han ikke fått tillit innen nyttår, er jeg redd det ligger utenomsportslige grunner bak. I så tilfelle må Tore André Flo vurdere om Chelsea er stedet for egen utvikling, sier Brann-treneren.

Lite spill

- Så lenge Tore André Flo får spille lite, bremser det utviklinga hans som fotballspiller. Greit nok at han daglig trener sammen med noen av verdens beste. Men det er i kampsituasjon vi får se hva de har lært på trening.

- Du trener fordi du skal kvalifisere deg til å spille fotballkamper - ikke for å trene mer.

Harald Aabrekk er en av dem som kjenner lillebror Flo aller best. De har holdt nær kontakt siden Aabrekk var sjef for Tore André i Tromsø. Derfor vil Chelsea-spissen garantert tenke nøye igjennom rådene fra Aabrekk.

Svakere lag

- Skal man velge mellom et godt treningstilbud og det å spille fast på et dårligere lag, foretrekker jeg definitivt det siste alternativet.

- Kamp er alltid viktigere enn trening, sier Aabrekk.

Harald Aabrekk synes kameraten i Chelsea-drakta har vært både lojal og tålmodig.

- Tore André ønsker selvsagt å spille mer. Men hvis han sier at han er fornøyd med situasjonen sin, så mener han det.

- Men fortsatt er det tidlig i sesongen. Vialli vil nok bruke Sutton, som han betalte 125 millioner kroner for. På sikt vil Tore André vise seg som den beste spissen, sier Aabrekk med overbevisning.