Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir giantsum til arbeid mot rasisme

Michael Jordan og Jordan Brand gir 100 millioner dollar, omtrent 930 millioner kroner, til organisasjoner som jobber for likestilling og sosial rettferdighet.

VIL HA ENDRING: Basketlegende Michael Jordan har varslet at han vil donere 100 millioner dollar til arbeidet mot rasisme. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File
VIL HA ENDRING: Basketlegende Michael Jordan har varslet at han vil donere 100 millioner dollar til arbeidet mot rasisme. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File Vis mer

I en uttalelse fredag opplyses det om at pengene blir utbetalt i løpet av ti år med mål om å sikre «rasemessig likestilling, sosial rettferdighet og større tilgang til utdanning».

– «Black lives matter», heter det i uttalelsen. – Dette er ikke en kontroversiell uttalelse. Inntil den inngrodde rasismen som gjør at våre institusjoner feiler, forsvinner, kommer vi til å beskytte og forbedre livene til svarte folk, står det videre i uttalelsen.

NYTT NAVN: Den gule skriften strekker seg over to kvartaler på 16th street i Washington D.C, mellom K og H-gata. Det er en ikonisk strekning som fører rett opp til presidentboligen i USA. Foto: Reuters Vis mer

Den 57 år gamle basketballegenden Michael Jordan er blant dem som krever endringer etter at afroamerikaneren George Floyd døde etter en pågripelse i Minneapolis.

Jordan kom også mandag med en uttalelse i forbindelse med drapet på Floyd. Der sier Jordan at haner «dypt lei seg og sint» over det som skjedde, og at han står sammen med dem som står opp mot den inngrodde rasismen og volden mot svarte mennesker i USA. «Vi har fått nok», sier han.

Jordan spilte for Chicago Bulls og eier i dag laget Charlotte Hornets. Merkevaren Jordan Brand er et datterselskap til sportsgiganten Nike, som tidligere fredag bevilget 40 millioner doller over fire år til støtte det afroamerikanske samfunnet.

Floyd døde under en brutal pågripelse i Minneapolis i delstaten Minnesota 25. mai. Politimannen som presset kneet mot nakken hans i flere minutter, er siktet for drap, og tre andre er siktet for medvirkning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!