«Gir gjerne fra meg hver bonuskrone for gode resultater»

NFF verdsetter et EM-gull til 720000 kroner pr. mann. Nils Johan Semb, som får det samme som spillerne, bryr seg ikke om pengene. Her forklarer han hvorfor.

Jeg hadde ikke hørt om dette før jeg snakket med Dagbladet, og la det være sagt med en gang: For meg er 720000 kroner veldig mye penger. Men bonuser - uansett hvor store de er - kan aldri bli en motivasjonsfaktor. Jeg håper i hvert fall ikke det. Hvor mye en EM-tittel er verdt har jeg ikke filla peiling på. Jeg har ikke noe forhold til penger i slike sammenhenger. Og derfor vil jeg si, og det mener jeg, at det viktigste for meg er at vi klarer å levere et så godt produkt som mulig slik at vi kan glede alle de tusenvis av nordmenn som er interesserte i fotball og landslaget.

Det er det viktigste for alle som reiser nedover.

Tror jeg.

Alle deler kaka

Personlig skulle jeg gjerne gitt fra meg hver eneste bonuskrone for gode prestasjoner og resultater i EM. Det er jo fotballen som betyr noe - ikke pengene. Og det er derfor jeg sier at bonuser verken kan brukes som drivkraft eller motivasjonsfaktor.

Ikke i det hele tatt.

Bonuser er bare det det er: Bonuser. Og det er naturlig at de finnes. Og ser man på det NFF og spillerutvalget er blitt enige om, øker summene i takt med prestasjonene. Det vil si - jo bedre resultatene er jo mer penger tjener de som utfører dem.

Sånn sett skiller ikke fotballen seg fra andre deler av samfunnet. Og for alle nasjoner, enten det er Norge eller en av de 15 andre deltakerlandene, ligger det et enormt inntektspotensial i EM-sluttspillet. Og da er det riktig at de som står for verdiskapingen er med og får en del av kaka.

Men:

Jeg klarer som sagt ikke å forholde meg til størrelsen på summene.

Jeg kan overraske

Det jeg derimot må forholde meg til er skader. Og jeg registrerte i går kveld at landslagslege Lars Engebretsen friskmeldte de fleste på TV. Men det er viktig å høre på hva han sa, og det var at de kan bli klare.

Og:

Det er de defintivt ikke i dag.

Et annet spørsmål er når de eventuelt blir klare. Troppen skal jo tas ut 31. mai. Og det jeg med sikkerhet kan si her og nå er at jeg ikke reiser til EM med spillere som kan, bør eller sansynligvis blir klare til åpningskampen mot Spania 13. juni.

Føler jeg at jeg har kontroll vil jeg kanskje gamble med en spiller. Det vil si at jeg tar ut én mann som pr. uttaksdatoen fortsatt sliter. Men i så fall blir det ikke mer enn den ene spilleren. Det er helt sikkert.

Mange spør meg om de kan forvente overraskelser makan til den Drillo kom med da han tok ut Dan Eggen i VM-troppen til USA i 1994. Slik situasjonen er i dag er svaret mitt at det kan skje. Men jeg har fortsatt 11 dager på meg og vil ikke være kategorisk.

Sjøl om vi er i overkant hardt rammet når det gjelder skader, har jeg bra kontroll.