Gir gullsykkel til TV-aksjonen

Sykkelen har båret Gunn-Rita Dahle først over målstreken både i EM og VM. Nå håper mesteren den kan gi nytt liv for mange av verdens fattigste.

Gullsykkelen blir hovedattraksjonen på QXL-auksjonen til årets TV-aksjon. I butikken koster den 35 000 kroner, og verdensmesteren håper at budene kommer opp mot dette beløpet.

- Den betyr så klart mye for meg. Jeg har vunnet to store mesterskap med den, så jeg hadde neppe solgt den, sier Gunn-Rita Dahle til NTB.

Men da verdensmesterens samboer leste om årets innsamlingsaksjon, ble de raskt enige om hva de skulle gjøre.

- Det er et så godt formål. Jeg håper andre idrettsutøvere kan gjøre noe lignende, sier Dahle.

Av seg selv

Den offisielle overrekkelsen av sykkelen ble foretatt i Stavanger i dag. Men Dahle trenger sykkelen til ett siste løp på Sola lørdag. Søndag reiser hun til Oslo for å avlevere sykkelen til TV-aksjonen.

- Så jeg må reise hjem alene, sier hun og innrømmer at hun gir fra seg en kjær eiendel.

Hun mener sykkelen egner seg godt på veggen som trofé, og den som gir høyest bud kan i så fall få et bilde av sykkel med rytter fra ett av mesterskapene.

- Men aller helst håper jeg den som kjøper sykkelen vil bruke den, sier Dahle.

I neste uke må verdensmesteren finne seg en ny sykkel samtidig som hun leter etter en ny kontrakt for neste sesong.

Solskjær-trøye

Budene har allerede begynt å strømme inn på QXL-siden. I tillegg til Dahles gullsykkel, bys det på signerte trøyer fra Ole Gunnar Solskjær og Thor Hushovd.

Pengene fra årets TV-innsamlingsaksjon «Et nytt liv» skal gå til funksjonshemmede og tuberkuloserammede i fattige land. Stiftelsen «Atlas-alliansen» samordner bistandsarbeidet, og det er tredje gang stiftelsen har TV-aksjonen.

(NTB)

Her finner du TV-aksjonen hos QXL.

<B>TIL SALGS FOR EN GOD SAK:</B> Gunn Rita Dahle viser fram gullsykkelen sammen med Inger Lise Dahl (t.v.) som er leder for innsamlingsaksjonen i Stavanger og Heidi Bjerga, fylkeskoordinator for innsamlingen.