Gir han seg?

Eller satser Tim Henman en siste gang i Wimbledon.

(Dagbladet.no): Britenes ubestridte nummer én på tennisbanen de siste årene kan annonsere sin sorti fra topptennis neste måned.

Tim Henman er god, ingen tvil om det, men han har aldri helt lykkes der han har drømt om å vinne, nemlig i Wimbledon.

Han har riktignok vært i semifinalen fire ganger i karrieren, men hver gang har han blitt snytt for en finaleplass.

Mange tap i år

Wimbledon spilles på gress, Henmans favorittunderlag og tennisarenaen i London regnes som hjemmebane for alle briter i internasjonal sammenheng.

Spekulasjonene om hans farvel med de store turneringene, startet etter at det ble kjent at 32-åringen ikke er påmeldt til noen tennisturneringer etter Storbritannias Davis Cup-møte mot Kroatia i september.

2007 har ikke vært Henmans år. Av 16 kamper har han bare vunnet fem, og han har slitt med en vond rygg.

Letter på sløret

VAR DETTE AVSKJEDEN TIL WIMBLEDON? Tim Henman rusler her ut av årets turnering av London, etter tap mot spanske Feliciano Lopez. Nå tror mange at 32-åringen er ferdig som toppspiller. Foto: Scanpix/Reuters
VAR DETTE AVSKJEDEN TIL WIMBLEDON? Tim Henman rusler her ut av årets turnering av London, etter tap mot spanske Feliciano Lopez. Nå tror mange at 32-åringen er ferdig som toppspiller. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Det britiske tennisforbundet, LTA, tilbakeviser at Henman planlegger å legge opp i høst.

- Tim har alltid fattet sine egne beslutninger. Han kan være fristet til å forsøke seg i Wimbledon en gang til neste år. Bare tiden vil vise, uttaler Roger Draper, sjefen i det britiske tennisforbundet.

Om kort tid spilles US Open, og Henman er påmeldt.

På grunn av alle spekulasjonene rundt hans karriere, har han på sin egen nettside varslet en pressekonferanse i New York på torsdag. Tema er videre spill i 2007.

Tuktet Federer

Tim Henman startet å spille tennis før han var tre år gammel.

Han var ranket som nummer fire i verden da han var på toppen av sin karriere i 2002. Om kort tid fyller han 33 år og han har falt ned til 92. plass på rankingen.

Sveitseren Roger Federer og Tim Henman har møtt hverandre 13 ganger på banen siden 1999. Og statistikken er god. Federer står med sju seiere. Henman med seks. Likevel viser statistikken at Federer har vært best siden 2004.

Henman kan skryte av 11 singletitler. Han har vunnet nærmere 500 kamper i ATP-sammenheng. Dette har innbrakt nesten 12 millioner dollar bare i premiepenger. I tillegg har han tjent millioner på reklame og oppvisningskamper.