GIR IKKE OPP: Henrik Kristoffersen vil vurdere alle muligheter og innfallsvinkler rundt en potensiell anke til lagmannsretten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
GIR IKKE OPP: Henrik Kristoffersen vil vurdere alle muligheter og innfallsvinkler rundt en potensiell anke til lagmannsretten. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Henrik Kristoffersen mot Skiforbundet

Gir ikke opp: - En svart dag

En svært skuffet Henrik Kristoffersen gir ikke opp og er glad for fokuset han har satt i lys av sin kontroversielle kamp mot Norges Skiforbund. - Denne kampen har ikke vært forgjeves.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Henrik Kristoffersen vant ikke fram i Oslo tingrett i kampen for å få inngå den omdiskuterte Red Bull-avtalen, som stjernealpinisten ønsker for å finanseriere blant annet et dedikert helseteam som Kristoffersen mener kan gjøre ham til en bedre alpinist.

24-åringen, som nå befinner seg i Salzburg, gir imidlertid ikke opp og er klar på at kampen han har initiert og kjempet, ikke er en fånyttes kamp i henhold til hans idealer.

- Jeg er naturlig nok veldig skuffet over dommen, men har respekt for at retten har kommet til en annen konklusjon enn den vi mener er riktig. Jeg visste at jeg tok fatt på en bratt motbakke i forsøket på å få Oslo tingrett til å endre oppfatning fra forføyningssaken. Nå skal vi sette oss ned og lese dommen grundig og sammen med advokaten og støttespillere vurdere om den skal ankes inn for lagmannsretten. Jeg kommer helt klart til å vurdere alle muligheter og innfallsvinkler i tiden fremover, sier Kristoffersen i en pressemelding.

VANT IKKE FRAM: Henrik Kristoffersen vant ikke fram i Oslo tingrett i kampen for å få inngå den omdiskuterte Red Bull-avtalen. Reporter: Magnus Gamlem. Video: Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

- Denne kampen har ikke vært forgjeves. Saken har satt fokus på oss enkeltutøveres manglende rettigheter, og skiforbundets totale eiendomsrett over utøvernes markedsrettigheter. Jeg setter stor pris på den massive støtten jeg har fått, fra mange utøvere i en rekke idretter, og fra idrettsledere i klubber og lag, som har sagt at jeg har kjempet en batalje på vegne av mange, sier alpinesset.

- En svart dag

Advokat Odd Stemsrud hos Advokatfirmaet Grette, som fører saken på vegne av Henrik Kristoffersen, reagerer sterkt på utfallet.

- Hvis denne dommen blir stående, er det en svart dag for alle som håpet på økt støtte til breddeidrett og frihet for enkeltutøvere underlagt Norges skiforbund. I dommen har Oslo tingrett ganske oppsiktvekkende valgt å fravike internasjonal konkurranserett. Noe mer kan jeg ikke si før jeg har lest dommen grundig, sier Stemsrud i pressemeldingen.

Konflikten mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund har vart i flere år, etter at slalåm- og storslalåmspesialisten ønsket å reklamere for Red Bull på hjelmen, i strid med Norges Skiforbunds avtale med Telenor på hjelmen. Derfor har ikke forbundet akseptert 24-åringens krav.

Da rettssaken gikk i Oslo tingrett i mars, ble det tidlig kjent at Kristoffersen hadde tilbudt Norges Skiforbund et forlik før partene møttes i retten. Dette ble avvist, da Skiforbundet syntes forliket var av «et omfang og karakter som en organisasjon ikke kan gi til en utøver».

Blant kravene var at Skiforbundet skulle stille med et støtteapparat på høyde med Red Bulls. I tillegg ønsket Kristoffersen at mer av pengene skulle gå til breddeidretten.

- Det er hundre prosent ikke på grunn av penger at jeg gjør dette. Det er for å få en mulighet som kan gjøre meg til en bedre alpinist og utøver, forklarte Kristoffersen fra vitneboksen i retten.

Han mener en avtale med Red Bull vil gi han alle muligheter til å bli en enda bedre alpinist, blant annet med tilgangen på et helseapparat og andre goder, som for eksempel på reise.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer