Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir ikke opp bronsen

Lillestrøm holder følge med Vålerenga etter solid seier mot Odd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Odd Grenland-Lillestrøm 0-3: Etter 20 jevnspilte minutter i første omgang, viste Lillestrøm seg fram med dødelig effektivitet i Skien, og avgjorde kampen i løpet av sju minutter hvor alt fungerte optimalt.

Først satte Magnus Myklebust inn 1-0 i det 22. minutt etter tellefeil i Odds forsvar, og før publikum hadde rukket å sette seg ned igjen mottok Frode Kippe en perfekt slått corner på fire meter. Kippe var i ubalanse, men kunne rett og slett ikke unngå å sette ballen i nettet. 

Uret hadde knapt passert 29. minutter før Robert Korén  fikk æren av å score seiersmålet for gjestene. Lillestrøm kjørte karusell med Odd-forsvaret, og en pinlig udekket Korén satte ballen lavt og hardt forbi Odd-keeperen.

Med slovenerens tiende mål for sesongen var alt avgjort i Skien.

Heng på bronsen

Det blir Royal League-spill for Lillestrøm etter seieren i kveld, men Lillestrøm trengte også tre poeng i kveld for å holde følge med Vålerenga i kampen om bronsemedaljen.


- Royal League-plassen er sikret, men jeg tror det blir tøft å ta bronsen, sa LSK-stopper Frode Kippe til NTB etter kampen. 

Bare målforskjellen skiller Lillestrøm og erkefienden fra Oslo Øst, og det er bare kampen om tredjeplassen som ikke er avgjort i toppen av tabellen, etter at Brann og Rosenborg vant sine kamper i kveld.

FORNØYD: Lillestrøm har med seier i kveldens kamp mot Odd all grunn til å være fornøyd. Royal League-plassen er sikret, samtidig er bronsen fortsatt innen rekkevidde. Foto: SCANPIX
FORNØYD: Lillestrøm har med seier i kveldens kamp mot Odd all grunn til å være fornøyd. Royal League-plassen er sikret, samtidig er bronsen fortsatt innen rekkevidde. Foto: SCANPIX Vis mer

Lillestrøm møter et uforutsigbet Lyn-lag , mens Vålerenga får besøk av ustabile Tromsø i siste runde av årets tippeliga.

Da kan alt skje.

Høstmarerittet fortsetter

Odd har hatt en formidabel høstkollaps, og har nå tapt fem strake kamper. Selv om Odds hjelpetrener Gaute Larsen forsøkte å oppmuntre et nedslått hjemmelag i pausen, var det lite eller ingenting som fungerte for skienslaget etter hvilen. Odd la om fra 4-4-2 til 3-5-2, men oppnådde lite annet enn å blottlegge seg bakover.

- Det er sånn at man må score på sjansene sine. Vi blir hardt straffet fordi vi ikke gjør det, sa en oppgitt assistenttrener i Odd Gaute Larsen til NTB etter kampen.

Frustrasjonen bredde seg etter hvert hos hjemmelaget, og resignasjonen og skuffelsen ble stilt til skue etter 70 minutter.

Derfra og ut kunne Lillestrøm komfortabelt kontrollere kampen inn.

Ett poeng fra kvalik

Odd er nede på tiendeplass etter at Fredrikstad og Tromsø vant sine kamper, og er bare ett poeng over kvalifiseringsplassen. Telemarkingene møter Start i siste runde, og bør ta poeng neste helg dersom de skal unngå nedrykk eller kvalifisering.