Gir ikke opp Mikel

Manchester United kjemper fortsatt med alle midler om å få supertalentet John Obi Mikel til klubben.

-  Vi har ikke gitt opp å få Mikel, og vi mener vi har en god sak, sier Manchester Uniteds kommunikasjonsdirektør Phil Townsend til Dagbladet.

Dermed er det ingen av partene som gir seg i såpeoperaen rundt John Obi Mikel. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) behandler nå John Obi Mikel-saken. FIFA er i en etterforskningsfase, men det kan ta lang tid før de kommer med sin konklusjon.

Spekulasjoner

Det nigerianske fotballmagasinet Kick Off meldte i går at Manchester United har gitt opp John Obi Mikel.

-  FIFA kommer til å spørre Mikel hvor han ønsker å spille, og det har jo vært ganske tydelig helt fra starten. Gang etter gang har han sagt Chelsea, sier en kilde i United til magasinet.

Kommunikasjonsdirektør Phil Townsend i Manchester United avviser dette som spekulasjoner.

-  Dette er bare spekulasjoner. Vi er selvsagt i dialog med FIFA som alle andre i denne saken, men vi har ikke fått noe signaler fra FIFA om hva de bestemmer seg for. Vi avventer FIFAs avgjørelse. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, men som sagt mener vi at vi har en god sak, sier Townsend til Dagbladet.

Hjemme i Nigeria

Lyn solgte John Obi Mikel til Manchester United i slutten av april, men om morgenen 12. mai forsvant Mikel ut av landet sammen med agenten John Shittu. Etter det har Mikel hevdet at han ble presset til å underskrive for Manchester United. Mikel er nå hjemme i Nigeria, formodentlig sammen med agenten John Shittu.

Lyn-direktør Morgan Andersen sier de unge nigerianerne ikke får lov til å komme tilbake til Norge.

-  Dette er en prosess som kommer til å ta tid, og vi er i kontinuerlig dialog med Manchester United. Også vi avventer FIFAs redegjørelse, sier Morgan Andersen.

Kan ta måneder

John Obi Mikel hadde frist til forrige uke med å gi sin forklaring til FIFA. Etterhvert blir saksdokumentene fra alle involverte parter sendt på høring før FIFA tar en avgjørelse i den betente overgangsstriden. Det kan ta mange måneder.

GOD SAK: Både Manchester United og Chelsea kjemper fortsatt om supertalentet John Obi Mikel. - Vi har ikke gitt opp å få Mikel, og vi mener vi har en god sak, sier Manchester Uniteds kommunikasjonsdirektør.