- Gir ikke opp

Martin Ødegaards (23) skadeomfang har vært usikkert før landslagssamlingen.

KAN REKKE SAMLINGEN: Martin Ødegaard. Foto: Lise Åserud / NTB
KAN REKKE SAMLINGEN: Martin Ødegaard. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagssjef Ståle Solbakken håper likevel Ødegaard rekker de kommende Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia.

- Martin måtte gi seg på siste trening før Brentford-kampen. Det er ingen alvorlig skade. Han kommer til å bli frisk veldig fort, så spørs det når han blir frisk. Vi har ikke gitt opp og jeg blir overrasket om han ikke spiller under samlingen, fortalte Solbakken på dagens pressekonferanse.

Den norske landslagskapteinen gikk glipp av søndagens Premier League-oppgjør mot Brentford og det har vært usikkert om han vil rekke landskampene.

HÅPER PÅ DET BESTE: Ståle Solbakken håper landslagskaptein Ødegaard rekker kampene. Foto: Terje Pedersen / NTB
HÅPER PÅ DET BESTE: Ståle Solbakken håper landslagskaptein Ødegaard rekker kampene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Dumt å teste for tidlig

Solbakken la også til at Ødegaard fortsatt befinner seg i London.

- Han er sendt til noen skanninger i London som han skal få svar på. Hvis de er ok, så tester han om ikke for lenge. Det er dumt å teste for tidlig, da er sjansen større for at det blir negativt resultat, så vi har ikke gitt opp det der.

Det er ikke bare Ødegaard som er usikker før landskampene.

- Marcus Holmgren Pedersen har ei tå som ikke er bra. Han har karantene i den første kampen, men den gangen han hadde på hotellet i stad, tilsier at han ikke trener på noen dager. Vi sender han til en skanning, sa Solbakken.

USIKKER: Høyreback Marcus Holmgren Pedersen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
USIKKER: Høyreback Marcus Holmgren Pedersen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Genialt forslag

Det norske landslaget får også inn en ny fysioterapeut denne samlinga. Manchester Citys fysioterapeut Mario Pafundi har tatt turen fra England med Erling Braut Haaland.

Solbakken forklarte valget på følgende måte:

- I og med at vi tar inn 26–27 spillere hver gang, blir det veldig mye på to behandlere. Vi har også vært på søken etter en tredje behandler. Erling har kommet med det geniale forslaget til meg at han har en veldig god behandler. Nå har jeg snakket veldig mye med han den siste uke.

- Det er selvsagt ikke tilfeldig at han kommer fra Manchester City og at Erling er en del av det, men han jobber med de andre spillerne også. Han er ikke kun Erlings mann inn her, fortalte Solbakken videre.

Nations League B, gruppe 4:

1. Norge43106-310
2. Serbia42117-47
3. Sverige41035-63
4. Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer