Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir Iversen æren for «Hulken»-navnet

Carew er fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor høst ble det en intern fleip blant landslagsgutta at John Carew minnet om kraftpluggen «Hulken».

Da hadde Lyons-spissen fått vist fram sin overlegne fysikk mot Ungarn og Moldova - og pressen omfavnet det nye kallenavnet da det ble lekket ut etter hjemmeseieren over Moldova.

- Det er bare fint at de kaller meg Hulken, så lenge de ikke synes jeg ser ut som ham, var responsen fra en lattermild Carew.

Kallenavnet har for lengst nådd England - til og med på Aston Villas egen hjemmeside heter det i tittelen at «Hulk is ready for action».

Morsomt

Carew legger ikke skjul på at han synes sammenligningen er smigrende.

- Denne greia med Hulken er ny, men jeg har vært sånn siden jeg var 19 år! Jeg har sett filmen, og syntes det var morsomt da Iversen fant på kallenavnet i august, sier Carew til Villas hjemmeside.

Men til tross for kallenavnet, forventer lagkameratene seg mer enn en spiss som bare er i stand til å krige og bruke muskler.

LIKER KALLENAVNET: Ifølge John Carew var det Steffen Iversen som introduserte kallenavnet som nå gjøres kjent over hele England - Hulken. Foto: Arnt E. Folvik Forhulkning: Terje Svinning
LIKER KALLENAVNET: Ifølge John Carew var det Steffen Iversen som introduserte kallenavnet som nå gjøres kjent over hele England - Hulken. Foto: Arnt E. Folvik Forhulkning: Terje Svinning Vis mer

- En stor spiss forbinder man gjerne med en target man, men han har gode bein, er rask og veldig god med beina. Han har det meste, sier spissmakker Ashley Young.

Vil lære

Den tidligere Watford-spissen ankom klubben dagen etter Carew, da Villa bladde opp 120 millioner kroner.

Fra før av har klubben spisser som Gabriel Agbonlahor og Juan Pablo Angel i stallen - og konkurransen om plassene i Villa-angrepet blir trolig tøffere enn på lenge. Men Carew har ingen grunn til bekymring, skal man tro Ashley Young.

- Det er fantastisk å ha John Carew her. Han er spilt i Europa og Champions League, og man kan bare lære av en spiller som ham. Jeg kan ikke vente med å spille sammen med ham. Jeg har sett ham på TV mange ganger, og han er virkelig en stor spiller, sier Young.

image: Gir Iversen æren for «Hulken»-navnet
<B>SMIGRET:</B> John Carew synes det er fint å bli sammenlignet med Hulken, så lenge folk ikke synes han ligner av utseende.
BEUNDRER CAREW:</B> Ashley Young ble klar for Aston Villa dagen etter Carew, og sier at han har masse å lære av nordmannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!