Gir klar beskjed

Ole Gunnar Solskjær fortalte fredag at han har full tiltro til at Manchester United-spillerne slår tilbake mot Everton.

UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær lot seg ikke pille på nesen under fredagens pressekonferanse. Han har klokkertro på seg selv og prosjektet. Foto: NTB
UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær lot seg ikke pille på nesen under fredagens pressekonferanse. Han har klokkertro på seg selv og prosjektet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært store spekulasjoner rundt Ole Gunnar Solskjærs framtid de siste dagene, og derfor var det knyttet spenning til fredagens pressekonferanse.

Solskjær var helt rolig og avbalansert, og svarte med et smil på nesten alle spørsmålene. Han var opptatt av at det var sol i Manchester, og på utsida så det ut som kritikken de siste dagene har prellet av nordmannen som fakta på Donald Trump.

47-åringen ga likevel en klar beskjed om hva han forventer av sine spillere til lørdagens kamp mot Everton.

- Når du spiller for Manchester United forventer du at spillerne spiller med hjertet utenpå drakta. Du må slåss for klubben. Det er spesielle tider nå, sier Solskjær.

Han fortsetter:

- Jeg har troa på guttene mine. De vil slå tilbake.

BLE MOBBET: Luke Chadwick var ansett som et stort Manchester United-talent. Men i stedet fikk han mer oppmerksomhet for utseendet enn prestasjonene på banen.

 Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Alle hadde det vondt

Solskjær fortalte videre at spillerne har hatt det vondt etter tapet mot Basaksehir onsdag, men at han sammen med dem har flyttet fokus inn på lørdagens kamp.

Manchester United er på en 15. plass på tabellen med sju poeng etter seks kamper.

- Vi har hatt det vondt, alle sammen. Det er aldri lett når du taper to kamper på rad. Du må slå tilbake. Det er greit å bli utklasset, men vi ga dem målene.

Solskjær fikk også spørsmål om hvordan han personlig takler situasjonen:

- Jeg har det bra. Du må ikke være glad for å være positiv. På vanskelige dager, både i fotball og i livet, så vet du at det vil komme bedre dager. Jeg stoler på at spillerne mine tar ansvar. Det handler om stolthet.

MELDING: Dette stod på meldingen Ståle Solbakken fikk fra Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær. Video: Rødt Kort Vis mer

Fortsatt troa

Det har vært mye opp og ned for Manchester United den siste tida. Ustabile er et dekkende ord. 1-6 tapet mot Tottenham var ydmykende, for klubben slo tilbake med en sterk borteseier mot PSG, et ok poeng hjemme mot Chelsea og en nedsabling av RB Leipzig.

Men nå har klubben tapt to strake kamper igjen mot Arsenal og Basaksehir.

Torsdag skrev Manchester Evening News at Manchester United har kontaktet tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino med tanke på å erstatte nordmannen som Manchester United-manager. The Athletic skriver derimot at Solskjærs jobb ikke er i fare, selv om det skulle bli tap i lørdagens oppgjør mot Everton.

Ole Gunnar Solskjær fikk ingen spørsmål om Pochettino-saken på den første, åpne delen av dagens pressekonferanse, men måtte svare om han fortsatt hadde troa:

- Det er alltid forventninger og press på oss. Du er aldri bedre enn din siste kamp som manager. Jeg har troa på prosjektet, og jeg har alltid hatt en god og åpen dialog med klubben siden jeg tok over. Hvis jeg ikke hadde trodd på det selv, hvem ellers hadde gjort det? Jeg ser ikke på en eller to kamper og lar det felle hele prosjektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer