SKREKKELIGE TALL: Null poeng og 4-17 i målforskjell på tre bortekamper mot tittelrivalene er beholdningen for Per Mertesacker og Arsenal. Her fra Anfield hvor Luis Suarez og Liverpool ble for sterke med 5-1 i februar. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
SKREKKELIGE TALL: Null poeng og 4-17 i målforskjell på tre bortekamper mot tittelrivalene er beholdningen for Per Mertesacker og Arsenal. Her fra Anfield hvor Luis Suarez og Liverpool ble for sterke med 5-1 i februar. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB ScanpixVis mer

Gir klokkeslettet skylda for den elleville statistikken mot tittelrivalene

- Jeg vet ikke hvorfor.

(Dagbladet): Da dommer Andrew Marriner blåste i fløyta for siste gang lørdag formiddag bar lystavla på Stamford Bridge med seg det nådeløse budskap. 6-0 til vertene, og Arsenal hadde nok en gang blitt feid av banen på besøk hos en tittelrival.

Det er heller ikke første gang denne sesongen.

4-17 Den 8. februar kunne Liverpool juble for 5-1 hjemme på Anfield, og tilbake i desember var det Manchester City som bød på målfest og 6-3 på Etihad.

Null poeng og 4-17 i mål forskjell er beholdningen for Arsene Wengers mannskap på de ovenfornevnte kampene. Da blir det vanskelig å kjempe om seriegull.

Men hard motstand er ikke den eneste fellesnevneren for Arsenals verste skrekkforestillinger denne sesongen. Per Märtesacker tror han har svaret. Samtlige kamper har nemlig vært formiddagskamper.

- Jeg vet ikke hvorfor, men det ser ut som om vi ikke liker tidlig avspark på bortebane, sier tyskeren ifølge The Mirror.

- Det kan virke som om vi må be FA om å sette oss opp på andre tidspunkter. Det hadde hjulpet oss veldig, sier han.

Dommer-fadese Lørdagens utklassing ble ikke lettere å svelge ved at oppgjøret mot Chelsea var Wengers kamp nummer 1000 som Arsenal-sjef.

Det hele toppet seg da dommer Marriner valgte å vise Kieran Gibbs det røde kortet selv om det var Alex Oxlade-Chamberlain som sto for den straffbare handsen.

Marriner har blitt belønnet med ei uke på sidelinja etter fadesen, mens Wenger fort kan ha både Chamberlain og Gibbs til disposisjon i morgendagens oppgjør mot Swansea.

Og etter alle solemerker trenger Arsenal tre poeng i denne kampen. Om to uker venter nemlig Everton borte. Med tidlig avspark.