Syk før Flandern rundt

Gir Kristoff skylda for sykdom

Fnyser av Oliver Naesens påstander.

CHAMPAGNE: Alexander Kristoff og Oliver Naesen feiret på podiet etter Gent-Welvegem. Sistnevnte mener det har gjort ham syk. Foto: NTB scanpix
CHAMPAGNE: Alexander Kristoff og Oliver Naesen feiret på podiet etter Gent-Welvegem. Sistnevnte mener det har gjort ham syk. Foto: NTB scanpixVis mer

- Dette er en av de største seierne mine, konstaterte Alexander Kristoff da han forrige helg spurtet inn til seier i Gent-Wevelgem.

Nordmannen var råsterk på oppløpet, hvor han holdt John Degenkolb og Oliver Naesen på avstand. De ble nummer to og tre, og ble med Kristoff opp på podiet for å feire etter løpet.

Nå kommer sistnevnte med oppsiktsvekkende beskyldninger mot den norske stjerna.

- Eneste forklaring

For ifølge Naesen ble han syk på grunn av den ville feiringen på podiet. I mange idretter er det vanlig å feire store triumfer med å sprute champagne vilt rundt seg, og ifølge nederlenderen var det dette som gjorde ham syk.

I jubelrusen rettet Kristoff champagnespruten mot AG2R-rytteren, og Naesen ble våt. Han bruker mye tid på å sørge for at han ikke blir syk til vanlig, og etter å ha tenkt seg om, kan han ikke komme på en annen mulig forklaring enn at det var champagnen som gjorde ham syk.

- Jeg bruker desinfiserende gel hver dag, og går aldri ut uten å ha noe rundt halsen. Når jeg tar noen i hånda, tenker jeg alltid på at jeg ikke må ta meg selv i ansiktet etterpå. Jeg har gjort alt for å ikke bli syk, forteller han til cyclingnews.com.

- Det eneste øyeblikket jeg har følt meg kald var på podiet etter Gent-Welvegem. Så jeg tror at sykdommen kommer derfra, fortsetter han.

Fnyser av Naesen

I dag går Flandern Rundt av stabelen, og Naesen fryktet lenge at han ikke kom til å rekke løpet, men det meste tyder på at han kommer til å rekke vårklassikeren.

- Jeg vet at beina er gode og formen er god. Jeg må bare vente til søndag morgen, uttalte han.

Jarrad van Zuydam, som er lege på Kristoffs lag, UAE, fnyser av Naesens påstander om hvorfor han ble syk.

- Man kan ikke få en halsinfeksjon av en champagnesprut. Heller ikke av litt vind i nakken, skriver van Zuydam på Twitter.

Heller ikke Kristoff virker å sympatisere veldig med nederlenderen.

- Jeg tåler mer enn en liten champagne-dusj, sier han til procycling.no.