<strong>NYE MÅL:</strong> Eldar Rønning fikk etappeseieren an drømte om i Tour de Ski. Nå fortsetter jakten på flere verdenscupseirer, og ikke minst individuelle gullmedaljer i VM og OL. Foto: Thomas Rasmus Skaug
NYE MÅL: Eldar Rønning fikk etappeseieren an drømte om i Tour de Ski. Nå fortsetter jakten på flere verdenscupseirer, og ikke minst individuelle gullmedaljer i VM og OL. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Gir meg ikke før jeg har slått Hetland

Eldar Rønning vil forbi sin gamle treningskompis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): I skyggen av stjernene Petter Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug, har Eldar Rønning (28) levert en god Tour de Ski. Han ble nummer to på femkilometeren i Toblach — og vant den klassiske fellesstarten i Val di Fiemme lørdag.

Nå vil han prøve å slå sin tidligere lag- og treningskamerat Tor Arne Hetland i antall seirer.

- Det er et klart mål å slå Tor Arne. Jeg gir meg ikke før jeg klarer det, sier Rønning til Dagbladet.

- Etapper bør telle Hetland la opp med elleve verdenscupseirer på merittlista. I tillegg vant han to etapper i Tour de Ski. Rønning står med seks pluss tre.  Totalt leder altså Hetland 13-9.

For at Tour de Ski-etapper skal med i regnestykket selv om de ikke teller som verdenscupseirer, er begge enige om.

- Jeg mener Tour-etapper burde telle som verdenscupseirer, sier Rønning.

- Tour-etapper bør selvfølgelig telle. Og jeg håper han klarer å slå meg, sier Hetland til Dagbladet — før han kommer med et lite stikk til Rønning:

- Det hadde gjort seg om han ble VM- eller OL-mester også, da ...

Mangler individuelt gull Hetland har individuelle gull både fra VM og OL. Rønning har tre VM-gull i stafett, men individuelt står han med sølv og bronse.

Det håper han å gjøre noe med allerede neste vinter.

- Det store målet nå er å vinne VM-femmila i Val di Fiemme, bekrefter Rønning.

<strong>VANT ALT:</strong> Tor Arne Hetland er en av få som kan kalle seg en komplett skiløper. Nå trener han de sveitsiske sprinterne. Foto: Anders Skjerdingstad
VANT ALT: Tor Arne Hetland er en av få som kan kalle seg en komplett skiløper. Nå trener han de sveitsiske sprinterne. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

Men før den tid håper han også å innkassere noen flere triumfer denne vinteren. Det store målet for resten av sesongen, er Vasaloppet.

Klassiske høydepunkter Men det gjenstår også fire rene distanserenn i klassisk i verdenscupen. Det er 15 km intervallstart i Otepää og Szklarska Poreba, mens det er 30 km fellesstart i Nove Mesto og 50 km fellesstart i Nove Mesto.

- Jeg trives veldig godt i Otepää og går selvfølgelig for seier der, lover Rønning, som overhode ikke har problemer med å motivere seg for resten av vinteren.

- Jeg har ikke vunnet så mange renn, så å kunne vinne enkeltrenn i verdenscupen er en mer enn stor nok motivasjon for meg. Å vinne skirenn er det beste jeg vet, fastslår han.

Mens Petter Northug i går reiste til Kanariøyene, reiste Rønning hjem til familien i Trondheim.

- Jeg tror det blir ei uke på ryggen. Lite trening, altså. Men dattera mi Ellinor har varslet på skype at hun vil vi skal dra til Pirbadet, og at vi skal ta bussen dit, så det må vi få til, smiler Rønning.

PS. Selv om Rønning skulle ta Hetland i antall seirer, blir han neppe en like komplett skiløper. Hetland er en av tre herreløperen i historien som har vunnet verdenscuprenn i klassisk og skøyting, sprint og distanse — og begge startformer (intervallstart/fellesstart). I tillegg har han VM- og OL-gull individuelt. Bare Petter Northug og Thomas Alsgaard kan vise til noe tilsvarende.

<strong>SEIERSGLEDE:</strong> Eldar Rønning kunne juble for seier på lørdagens klassiske fellesstart på skistadion i Lago di Tesero i Val di Fiemme. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SEIERSGLEDE: Eldar Rønning kunne juble for seier på lørdagens klassiske fellesstart på skistadion i Lago di Tesero i Val di Fiemme. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer