Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir mer til svømmehaller

Og regjeringen vil ha mer gym på skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Esten O. Sæther kommenterer statsbudsjettet: Idrett for alle

(Dagbladet.no): Finansminister Kristin Halvorsen la i dag fram forslag til statsbudsjett for 2009, og her er noen av de viktigste punktene sett fra idrettens ståsted:

Penger til svømmehaller: Regjeringen foreslår en finansieringsordning for svømmeanlegg i 2009 på linje med den som gjelder for skole- og kirkebygg. Regjeringen tar sikte på å satse to milliarder kroner på dels rentefrie lån neste år. I tillegg til bygging av nye skoleanlegg og rehabilitering og opprustning av eksisterende skoleanlegg, skal denne ordningen nå også omfatte svømmeanlegg som brukes i opplæringsøyemed.


Penger til frivillighet:
Regjeringen ønsker å trappe opp støtten til frivillig sektor med opp mot én milliard kroner over de neste årene - dette vil trolig også komme idretten til gode.


Mer gym i skolen:
Regjeringen vil øke fysisk aktivitet på barnetrinnet med to timer i uka fra høsten 2009, og bevilger om lag 49 millioner kroner til dette.

Bygger flerbrukshall på Grorud:
Det foreslås totalt å bevilge om lag 65,5 millioner kroner til barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn i 2009. Økningen skal blant annet brukes til etablering av en flerbrukshall i bydel Grorud i Oslo.

VIL FYLLE OPP: Norske svømmehaller kan få en finansieringsordning med dels rentefrie lån, på linje med skolebygg og kirker. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/DAGBLADET.
VIL FYLLE OPP: Norske svømmehaller kan få en finansieringsordning med dels rentefrie lån, på linje med skolebygg og kirker. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/DAGBLADET. Vis mer
image: Gir mer til svømmehaller

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!