TAKKNEMLIG: Lance Armstrong kan i hvert fall puste lettet ut med tanke på en eventuell fengselsstraff etter at den amerikanske påtalemyndigheten bestmte seg for å avslutte dopingsaken mot ham.Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong
TAKKNEMLIG: Lance Armstrong kan i hvert fall puste lettet ut med tanke på en eventuell fengselsstraff etter at den amerikanske påtalemyndigheten bestmte seg for å avslutte dopingsaken mot ham.Foto: SCANPIX/AP/Peter DejongVis mer

Gir opp dopingsaken mot Lance Armstrong

Etter to år med etterforskning.

Den amerikanske påtalemyndigheten har besluttet å avslutte dopingundersøkelsen av den sjudobbelte Tour de France-vinneren Lance Armstrong og hans lagkamerater.

Saken kunne i verste fall ha gitt fengselsstraff for sykkelstjernen dersom man kunne ha bevist at han var dopet mens han syklet for US Postal-laget.

US Postal er statseid, og dermed ville det bety at Armstrong har ført befolkningen bak lyset for statens kroner, noe som er straffbart. Syklisten vant seks av sine sju Tour-titler som US Postal-rytter fra 1999 til 2004.

Granskningen har pågått i to år, men få detaljer om undersøkelsene er sluppet ut i offentligheten. Anklager Andre Birotte jr. bekreftet fredag at saken er avsluttet.

- Jeg er takknemlig for å høre at påtalemyndigheten har innstilt sin undersøkelse. Det er riktig beslutning, og det takker jeg dem for, sier Armstrong i en uttalelse.

Sykkelstjernen klarte aldri helt å renvaske seg fra dopinganklagene i løpet av karrieren, selv om han alltid har kommet seg feilfritt gjennom alle tester.

(NTB)