Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir opp dopingsaken mot Lance Armstrong

Etter to år med etterforskning.

TAKKNEMLIG: Lance Armstrong kan i hvert fall puste lettet ut med tanke på en eventuell fengselsstraff etter at den amerikanske påtalemyndigheten bestmte seg for å avslutte dopingsaken mot ham.Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong
TAKKNEMLIG: Lance Armstrong kan i hvert fall puste lettet ut med tanke på en eventuell fengselsstraff etter at den amerikanske påtalemyndigheten bestmte seg for å avslutte dopingsaken mot ham.Foto: SCANPIX/AP/Peter Dejong Vis mer

Den amerikanske påtalemyndigheten har besluttet å avslutte dopingundersøkelsen av den sjudobbelte Tour de France-vinneren Lance Armstrong og hans lagkamerater.

Saken kunne i verste fall ha gitt fengselsstraff for sykkelstjernen dersom man kunne ha bevist at han var dopet mens han syklet for US Postal-laget.

US Postal er statseid, og dermed ville det bety at Armstrong har ført befolkningen bak lyset for statens kroner, noe som er straffbart. Syklisten vant seks av sine sju Tour-titler som US Postal-rytter fra 1999 til 2004.

Granskningen har pågått i to år, men få detaljer om undersøkelsene er sluppet ut i offentligheten. Anklager Andre Birotte jr. bekreftet fredag at saken er avsluttet.

- Jeg er takknemlig for å høre at påtalemyndigheten har innstilt sin undersøkelse. Det er riktig beslutning, og det takker jeg dem for, sier Armstrong i en uttalelse.

Sykkelstjernen klarte aldri helt å renvaske seg fra dopinganklagene i løpet av karrieren, selv om han alltid har kommet seg feilfritt gjennom alle tester.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling