Gir opp gullet

BODØ (Dagbladet): Lyn-trenerne Hrvoje Braovic og Sture Fladmark jublet over Starts 1- 0 ledelse, men rett før deres egen kamp mot Glimt var over, kom beskjeden de fryktet over høyttalerne på Aspmyra. Rosenborg hadde gjort det - igjen. Nå tror ingen i Lyn at det lenger er mulig å ta igjen trønderne.

- Jeg ventet på at meldinga skulle komme. Det er jo blitt normalt for Rosenborg å vinne kamper på overtid. Jeg lever fortsatt i håpet, men er godt fornøyd med andreplass. Det betyr UEFA-cup. Vi får glede oss over egen seier. Vi spilte med hjerte og motivasjon i dag, mente Braovic.

- Vi har snudd trenden - det er viktigst. Gullet tenker jeg ikke på. Rosenborg blir for tøffe for oss. De er inne i en fantastisk trend, konstaterte Fladmark.

- Det skal holde hardt at Rosenborg roter bort dette. Det blir heller et race om å bli nummmer to. Og det er bra - mye bedre enn vi hadde forestilt oss da sesongen startet, sa stopperkjempen Tommy Berntsen.

- Vi rota vekk gullsjansen i de fem kampene på rad som vi ikke klarte å vinne. Og når Rosenborg i tillegg har flaks, er vi hjelpeløse. Litt bittert at dersom vi hadde spilt uavgjort mot dem (tapte 2- 3, red.) kunne vi klart gull, mente målscorer Ole Bjørn Sundgot.

- Rosenborg må tape minst én kamp og spille én uavgjort. Vinner vi resten av kampene våre da, kan vi klare det. Men jeg tror vi skal konsentrere oss om sølvet, mente midtbanegeneral Jonny Hansen.

Tilbake på nivå

Sture Fladmark føler at Lyn først nå er begynt å komme tilbake til nivået som gjorde vestkantlaget til overlegen serieleder tidlig i sommer.

- Defensivt er vi tilbake på det nivået vi skal være på. Offensivt har vi fortsatt en del å gå på, mener assistenttrener Sture Fladmark.

Glimt-Lyn 0-2

Mål: 0-1 Sundgot (48), 0-2 Lagerløf (81).

BB: Tommy Berntsen, Lyn

I går virket Lyn i perioder som et vinnerlag. Men det måtte en småfrekk Ole Bjørn Sundgot til for å ta ledelsen:

Da Ousebs innlegg stusset borti et Glimt-bein og dermed skrådde innover, var han den eneste som været muligheten og stakk. Enkelt satte han ballen forbi Horn til 0-1.

- Jeg søker ofte mot første stolpe, og ofte får jeg en uventet sjanse eller to der, forteller Sundgot. Fem av hans åtte seriemål i år har vært relativt avgjørende:

- 1-0 mot Start, seiersmålet mot Viking (2-1), de to første mot Odd (3-0) og dagens første mot Glimt i dag, oppsummerer Lyn-spissen.

Seks igjen

Lyn har seks meget viktige kamper igjen av den suksessfylte, men turbulente 2002-sesongen:

Først hjemme mot Stabæk i cupen om ti dager. Deretter ny hjemmekamp mot Stabæk, borte mot Sogndal, hjemme mot Brann, borte mot Odd og hjemme mot Viking.

- Jeg tror Rosenborg har et lettere program. De vinner serien, slår Jonny Hansen fast.

FORNØYDE: Hrvoje Braovic og Sture Fladmark var fornøyde med resultatet i går, men ikke med Rosenborgs opphenting i Kristiansand.