Martin Johnsrud Sundby

Gir opp OL

Martin Johnsrud Sundby (36) forteller i en NRK-dokumentar at han skal satse på langløp og gir opp satsingen fram mot OL.

GIR OPP: Martin Johnsrud Sundby blir ikke å se i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB
GIR OPP: Martin Johnsrud Sundby blir ikke å se i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det blir ikke noen satsing mot OL, forteller han til NRK.

I dokumentaren «Sundby mot verden» fortelles det om strenge diskusjoner med kona Marieke Heggeland ved kjøkkenbordet hjemme i Oslo.

- De kuleste langløpene

- Hun stiller tydeligere krav enn hun har gjort. Nå satser jeg bare mot de kuleste langløpene kommende sesong, og jeg må håndtere det opplegget slik at hun også kan kreve sitt, sier 36-åringen.

Ifølge NRK hadde langrennsstjernen som går for Røa, før mesterskapet i Oberstdorf fortalt kona at 15-kilometer skal bli hans siste «ordentlige skirenn». Men det endret seg da han fikk en opptur med en sjuendeplass.

- Du var så sikker før VM hva du skulle gjøre. Så kommer du hjem og det er akkurat som du har fått en åpenbaring, og det skulle du ikke likevel. Det er nesten så du skulle tror du hadde litt Alzheimer, sier kona i dokumentaren.

Da NTB intervjuet Sundby etter sjuendeplassen, tydet ting på at han ville forsøke seg mot OL i Beijing neste år.

- Jeg har bestemt meg for ikke å bestemme meg nå. Jeg lar tiden gå litt og skal hjem å kjenne litt på det. Det tror jeg uansett er smart. Jeg har skader over alt og skal gi meg selv en lang ferie. Få kontroll over kroppen. Litt control alt delete, og så tar jeg beslutningen på vårparten, sa Sundby den gangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer