Gir opp serien

Thierry Henry (28) innser at det blir en umulig oppgave å vinne Premier League. Derfor har han rettet alt sitt fokus på å vinne Champions League med Arsenal.

-  Sesongen har vist seg å bli vanskelig. Men Champions League står foran oss, og vi er nødt til å konsentrere oss om det først og fremst, sier Henry til den franske sportsavisa L\'Equipe.

Arsenal har hele 20 poeng opp til Chelsea, og ligger på en svak 7. plass før kveldens kamp mot Azar Karadas og Portsmouth.

De unge må modnes

I sommer forsvant midtbanesjef Patrick Vieira til Juventus - og unggutter som Cesc Febregas og Robin van Persie har ennå ikke klart å fylle skoene til franskmannen.

-  Jeg håper våre unge spillere modnes og utvikler seg så raskt som mulig, sier Henry.

Det eneste han mangler i troféskapet sitt er seier i Champions League - men veien dit blir alt annet enn enkel. I 16-delsfinalen venter nemlig Real Madrid.

Det er likevel en annen spansk klubb som har stjålet overskriftene den siste tida. Barcelona har lagt ut agnet etter superspissen - men nå ønsker Henry å sette en foreløpig stopper for spekulasjonene.

-  Jeg er smigret over at folk er interesserte i meg, men for øyeblikket er det ingenting på gang, hevder han.

Henrykt

I stedet er han opptatt av å forbedre sin egen klubbrekord i antall scoringer for Arsenal. Til L\'Equipe beskriver Thierry Henry sin tilfredshet over å være den mestscorende spilleren i Arsenals historie.

-  Etter at jeg tok Ian Wrights rekord, viste det min posisjon i klubben. Jeg var henrykt over å klare det, men andre var faktisk enda gladere enn det jeg var.

Thierry Henry har fortsatt til gode å vinne FIFAs utmerkelse som verdens beste fotballspiller. Han kan trøste seg med at han i går ble kåret til Frankrikes beste spiller for tredje år på rad.

• Din kommentar: Har Thierry Henry godt av et klubbskifte? Eller har han det best i Arsenal?

b> REKORD-HENRY: Stjernespiss Thierry Henry setter pris på å være mestscorende i Arsenals historie. - Etter at jeg tok Ian Wrights rekord, viste det min posisjon i klubben. Jeg var henrykt over å klare det, sier Henry.