Stina Nilsson gir opp å ta igjen Maiken Caspersen Falla

Gir opp sprintcupen: - Det er bare å gratulere

GRATULERER: Stina Nilsson gratulerer Maiken Caspersen Falla med seieren i Drammen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GRATULERER: Stina Nilsson gratulerer Maiken Caspersen Falla med seieren i Drammen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DRAMMEN (Dagbladet): Som det gjerne blir når sprinten skal avgjøres for kvinnene ble det en duell mellom Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson opp kirkebakken i Drammen.

Som i Lahti forrige helg var det Falla som trakk det lengste strået. Dermed økte hun ledelsen i sprintcupen med 20 poeng. Med ett sprintløp igjen, i minitouren i Falun, som gir 50 verdenscuppoeng er ledelsen til Falla nå på 48 poeng.

- Jeg tenker jeg sier grattis til henne for sprintcupseieren. Det skal mye til for at hun ikke vinner den, så det er bare å gratulere, sier Stina Nilsson til Dagbladet.

- Falla ønsker ikke å ta seieren på forskudd, men sier at sprintcupen sammenlagt har gitt ekstra motivasjon etter at OL var over.

- Jeg har egentlig ikke fokusert særlig på den før nå etter OL. Ingen av oss har egentlig prioritert den særlig før nå, og da er det artig at det er så jevnt, sier Falla.

Også den sindige landslagstreneren Roar Hjelmeset virker trygg på at sprintcupen skal være i boks.

- Det ser veldig bra ut, men nå må hun først til Falun og være topp-30. Men på en normal dag skal hun klare å få til den greia der. OL var nok det viktigste i år, men når hun klarer å vinne den sprintcupen for tredje året på rad viser hun at hun er en god sprinter og det er alltid artig å ta med seg troféer, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Bommet ikke på formen

Mens Nilsson tok med seg gull i sprint og tre medaljer til fra Pyeongchang endte Falla opp med sølv og bronse. Etter OL har det blitt to strake seire, men Falla synes ikke at hun bommet med formen til mesterskapet.

- Det synes jeg ikke. I Planica og i Seefeld føltes det som jeg var i elendig form, men jeg føler at formen nå er omtrent det samme som den var i OL. Løypa her er annerledes enn der nede, forklarer Falla.

Falla bedyrer at hun er godt fornøyd med de to medaljene, men kaller den forekommende tredje strake sprintsammenlagtseieren for en opptur.

- Jeg var veldig fornøyd med OL, og var veldig stås med å få med meg to medaljer eg har jobbet hardt for. Samtidig er det gøy å vinne litt og det er ikke alle forunt. Om jeg vinner sprintcupen er det definitivt en opptur.

Sprintløypa i Drammen er som skreddersydd for 27-åringen. Seieren var hennes fjerde i bysprinten, mer enn noen annen i historien.

- Det er vel den eneste løypa hvor det er motbakke mot mål, kanskje annet enn i Kuusamo. Det passer meg som ikke er den tyngste i feltet og har korte bein og korte armer og kan holde frekvensen oppe.

Gjør hverandre bedre

Med OL-gull til Nilsson og sprintcup til Falla deler de to beste kvinnelige sprinterne på de øverste merittene denne sesongen. Maiken Caspersen Falla synes det er forståelig at Nilsson har vært enklere å slå etter gullet i OL.

- Jeg vant ikke i OL, så man kan jo kanskje få en utladning når man vinner og er utrolig fornøyd. Stina var utrolig sterk i OL og fikk med seg mange medaljer, så da er det ikke så rart om hun har blitt litt utladet og mangler litt motivasjon i etterkant, sier Falla.

Stina Nilsson skryter også av sin overkvinne i Drammen og mener at duellen dem i mellom har ført til et høyere nivå i sprint på kvinnesiden.

- Det er alltid tøffe dueller når det er meg mot Maiken. Det er noe jeg virkelig verdsetter for uten henne hadde jeg ikke pushet meg like hardt og hatt samme ønske om å utvikle meg for. At vi er såpass jevne og såpass bra utvikler hverandre i det lange løpet, sier Nilsson.

Denne sesongen står det 4-3 i favør Nilsson i seire, som også tok den viktigste. Falla sier at hun ofte tenker på Nilsson når treningsgrunnlaget legges på høsten.

- Jeg synes det er veldig godt gjort av oss å være nummer en og to og på pallen så ofte. Det er veldig gøy. Det ligger mye jobb bak for oss begge. Det er klart det er kjempemotiverende å ha en sånn duell. Det er lettere å bli litt laidback om du ikke har den rivalen. Jeg vet at det ikke skal slurves mye på treningen før hun slår meg, sier Falla om duellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer