- Gir oss ikke uten kamp

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tror fortsatt at de kan vinne ligagullet. - Jeg har aldri sett et United-lag som har gitt seg uten kamp, sier Solskjær til klubbens hjemmeside.

LONDON (Dagbladet): I et langt intervju med Manutd.com forteller den norske landslagsspilleren at laget ikke har gitt opp kampen om ligagullet selv om avstanden opp til Arsenal har blitt på sju poeng.

- Vi skal ta så mange poeng som mulig fra nå og fram til sesongen er over. Selv gode lag må gjennom tøffe perioder. Å tape kamper kan bli en uvane, på samme måte som man lettere vinner kamper når man er i støtet, sier Solskjær.

Hater å tape

De regjerende ligamesterne har vist sviktende form den siste måneden. Solskjær håper nå at laget kan komme inn i en god rytme igjen.

- Hver eneste spiller har det vondt når laget taper, selv på trening. Vi har spillere i denne klubben som ikke aksepterer å tape. Det har de fra manageren. Å være i utfordrerposisjon, slik vi er nå, passer oss godt. Nå vet vi at vi må spille opp mot vårt beste, sier han.

Han mener at laget også har hatt uflaks denne sesongen.

- Fotball er en veldig kompleks idrett. Jeg tror aldri at man vil se at et lag klarer å være hundre prosent en hel kamp. I deler av sesongen har vi spilt fantastisk fotball, men man må være konsentrert i 90 minutter hver eneste kamp. Det har vi ikke klart i alle kampene. Samtidig har vi også vært uheldige. Bare se på kampen mot Leeds forrige helg: De hadde bare en sjanse, og den scoret de på, sier Solskjær.

12 kamper igjen

Om avstanden opp til Arsenal sier Solskjær:

- Vi kan ikke kontrollere Arsenals kamper, det er ute av våre hender. Vi kan derimot kontrollere våre egne kamper. Vi har 12 kamper igjen, og vi kan vinne alle. Det har skjedd før, og det er det vi må strekke oss etter.

I dag reiser Manchester United til London for å spille mot Fulham. En kamp de bør vinne for å henge med. Det er uklart om Solskjær, som spilte sin første kamp etter skade mot Leeds forrige lørdag, er med i troppen som reiser.

Vanlig skade

Nordmannen mener selv at han ikke er i toppform ennå, og at man kanskje må vente helt til neste sesong før han stabilt kan prestere opp mot sitt aller beste igjen.

Han har så langt spilt tre reservekamper, og hatt et 20 minutter langt innhopp på førstelaget etter at han ble skadd i september i fjor.

- Jeg må ta hensyn til skaden, og lære meg å leve med den. Det er ikke slik at man plutselig er klar etter fem måneder. Man må finne ut hvordan man skal forholde seg til den nye situasjonen. Samtidig er min skade en ganske vanlig skade, så vi tar lærdom fra de erfaringer som er gjort tidligere, sier Ole Gunnar Solskjær til klubbens hjemmeside.

Les hele intervjuet med «Sunny»

LIKER IKKE Å TAPE: Ole Gunnar Solskjær og resten av Manchester United liker ikke å tape. I et intervju med klubbens hjemmeside sier Solskjær at seriemesterskapet ikke er avgjort, og at Manchester United ikke vil gi seg uten kamp. Her jubler han med Premier League-troféet etter forrige sesongs United-triumf.