Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinicius Junior

Gir Real Madrid-treneren hodebry: - Klubben er veldig bekymret

Stortalentet Vinicius Junior har imponert for Real Madrid Castilla, men har foreløpig ikke fått prøve seg på A-laget.

SPILLE PÅ A-LAGET ELLER LÅNES UT: Det virker å være spørsmålet for Real Madrid-talentet Vinicius Junior. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix
SPILLE PÅ A-LAGET ELLER LÅNES UT: Det virker å være spørsmålet for Real Madrid-talentet Vinicius Junior. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat nå er det få som savner superstjerna Cristiano Ronaldo i Real Madrid. De liljehvite klarer seg foreløpig bra uten storscoreren, og står med tre strake seire i La Liga med en målforskjell på 10-2.

Klubbens nye manager, Julen Lopetegui, har fått en god start i den spanske hovedstaden, men han har også allerede møtt på utfordringer.

For Real Madrid har hentet stortalentet Vinicius Junior (18) fra brasilianske Flamengo, for rundt 455 millioner kroner - noe som gjorde ham til tidenes dyreste spiller under 18 år.

Foreløpig glimrer han med sitt fravær på A-laget.

Klubbene ble enige om en overgang for brasilianeren mai i fjor, da han bare var 16 år. Først i sommer ankom han Madrid.

Den opprinnelige avtalen var at Vinicus først skulle komme til Spania juli 2019, med en mulighet for at han kunne komme et år tidligere. Det var ifølge spanske Marca spilleren selv som ville ta utfordringen i Spania allerede nå.

- Kan bli lånt ut

Madrid har lagt en plan for at 18-åringen skulle få utvikle seg best mulig. Det er ikke noen tvil om at Vinicius er et stort talent, men det er en stor overgang fra Brasil til Spania, både når det gjelder det taktiske og tekniske.

Foreløpig virker det som at unggutten er et stykke unna A-laget. Han har spilt to kamper for Real Madrid Castilla, og er registrert som juniorspiller i klubben. Det betyr at han kan spille kamper for A-laget ved behov.

Samtidig gir det Vinicius god kamptrening, på samme måte som Martin Ødegaard fikk i Castilla, før nordmannen dro på utlån. Og ifølge spanske Marca kan det skje med Vinicius allerede i januar.

Han kan da returnere til gamleklubben Flamengo, hvor han fikk mye spilletid før overgangen og scoret ti mål på 48 kamper, for så å returnere igjen til sommeren. Som avisa skriver:

«Å gå fra å være et idol og spille foran 80 000 tilskuere på Maracanã til å spille foran 1000 tilskuere mot Union Adarve i Segunda B vil ikke være lett for en unggutt fra Brasil».

Men for manager Lopetegui er det viktigste at Real Madrid vinner titler. Hvis han mener at Vinicius trenger tid før han eventuelt får sjansen på stjernegalleriet, så vil han ikke nøle med å prioritere angriperne han allerede har til rådighet.

«Klubben er veldig bekymret», skriver Marca om situasjonen.

I disse dager er flere Real Madrid-spillere på landslagsoppdrag, og de spillerne som er igjen skal møte Castilla til treningskamp. Det er knyttet spenning til hvilken banehalvdel Vinicius vil være på.

Real Madrid vil også være forsiktige med Vinicius, som ifølge spanske Deportivo Cope risikerer å ikke få spille mot Union Adarve, fordi kampen skal spilles på kunstgress.

- Det er ikke sant

Vinicius har spilt to gode kamper for Castilla og scoret blant annet to mål mot Atlético B, hvor han også skapte overskrifter etter å ha blitt bitt i hodet av Tachi underveis i kampen.

Og det er paradokset: Hvis han ikke skinner i Segunda B, hvorfor har klubben kjøpt ham? Og hvis han skinner slik som nå, hvorfor får han ikke sjansen på A-laget?

I et intervju med Marca i juni, ble Vinicius spurt om det var mulig at han kunne bli lånt ut til en europeisk klubb denne sesongen.

- Nei, det er ikke sant. Det er noe pressen sier, men det er ikke slik. Real Madrid vil se på hva som er best for meg, for framtida, for at jeg skal utvikle meg så raskt som mulig og returnere med teknikken som laget fortjener, sier Vinicius.

På spørsmål om han foretrekker et utlån til Flamengo eller en annen europeisk klubb, svarer brasilianeren:

- Jeg foretrekker å spille for Real Madrid, men de vil se hva som er best for meg. Hvis de bestemmer at det er best for meg å bli for å bli vant til spansk fotball og klimaet, som er annerledes, vil jeg akseptere det og jobbe hardt for å utvikle meg og komme tilbake så raskt som mulig.

Dribleglad

18-åringen var ønsket av noen av de største klubbene i Europa da valget falt på Real Madrid. PSG og Barcelona var blant klubbene som var interessert i unggutten.

Vinicius' første trener, Cacau, forteller at 18-åringen var dribleglad og uredd allerede som ung gutt.

- Den frekkheten var der allerede fra begynnelsen. De andre guttene kalte ham Robinho og spurte etter autografen hans som en spøk. Det var veldig morsomt, sier Cacau ifølge brasilianske Globo.

Vinicius Junior har også imponert for Brasils U17-lag, der han har nettet 19 mål på 22 kamper. Han var den store stjerna da Brasil vant det søramerikanske mesterskapet mars i fjor, og ble utnevnt til turneringens beste spiller. Da vanket det også skryt fra trener Carlos Amadeu.

- Vinicius har alt som skal til for å bli en toppspiller, å en dag spille for A-laget til Brasil og de største klubbene i verden, sier Amadeu til Brasil Global Tour, gjengitt av Goal.com.

Vinicius beskrives som teknisk, målfarlig og allsidig (kan spille i alle tre posisjonene i en trio på topp). I tillegg har han et godt blikk for spillet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!