Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gir Rekdal så dressen passer

16. juni fikk Tom Nordlie se Kjetil Rekdal i dress på Vålerenga-benken mot Bryne. Og synet ble til en tanke han fortalte til TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): - Det bare datt ut av hodet mitt da TV2 ringte for å spørre om et intervju, sier Sandefjord-treneren til Dagbladet. - Da sa jeg at jeg ikke ville si noe dritt om verken Kjetil Rekdal eller Vålerenga. Men jeg hadde jo sett Kjetil i dress mot Bryne, og så sa jeg at jeg kunne jo kanskje stille i det - dress, mener jeg.

- Etter to dagers masing lot jeg meg overtale.

- Overtale?

- Ja, litt gøy må vi jo kunne ha det.

Litt Røkke også

Mye Rekdal, litt Røkke og en hel masse Nordlie var det som oppsto i en mørk dress rett fra renseriet. Ifølge Nordlie kjøpt på O.B. Wiig. Og med solbrillene slik Rekdal har dem hengende i T-skjorta, og med føtter uten strømper slik Røkke har dem i sommerskoa, gjorde Sandefjord-treneren seg klar.

Til å møte de store gutta.

- Om jeg driter ut Kjetil Rekdal? Ja, både - og. Men det er ikke meninga, sjøl om jeg skjønner at det kan bli tolket sånn. Og han tåler vel dette - det er vel ikke å gå over streken? Herregud - det er jo bedre å ta seg sjøl uhøytidelig enn å snakke dritt om Vålerenga, sier Tom Nordlie.

To år uten et ord

Hva Klanen måtte mene om det, får du høre hvis du går på Ullevaal i kveld. På VPN (Vålerenga på nett) har nemlig Sandefjord-treneren fått med seg at man mener han har sagt ufine ting om klubben etter at han fikk sparken for over to år siden. Men slik opplever ikke Nordlie det - ut over at han ble stevnet til rettssaken mellom Vålerenga og klubbens tidligere administrerende direktør Even Haugen, og av den grunn mente det var greit å være ærlig - og ikke har han snakket med Kjetil Rekdal heller.

Siden 9. februar 2001.

- Jeg har snakket med mange - både spillere, støtteapparatet, styret, ASA og til og med Spetalen ringer meg innimellom, sier Tom Nordlie. - Men Kjetil - nei, det har jeg ikke hatt behov for. Ikke det at jeg ikke hadde tatt telefonen hvis han hadde ringt, hvilket han ikke har, men han deltar jo aldri når det er trenersamlinger heller. Så derfor er det ikke unaturlig at jeg ikke har snakket med ham.

Men:

- Jeg har aldri slått nummeret hans heller.

Delt Rekdal-respekt

Nordlie velger å bruke sjølironi på det han omtaler som sin egen ulykke i Vålerenga. Han gjorde det han kunne, ga alt, og tapte.

- Jeg håper ikke jeg har gjort noen så vondt at de vil ta meg, sier han. - Og det er viktig å huske at jeg ikke gikk frivillig fra Vålerenga - jeg ble sparket.

- Hvordan blir det å møte Kjetil Rekdal på Ullevaal og kanskje stå ved siden av ham som trener?

- Det ofrer jeg ikke en tanke. Kjetil og jeg som personer er uinteressante i det øyeblikket kampen starter. Men jeg respekterer Kjetil for det han har gjort som spiller, og at han har vunnet cupen med Vålerenga som trener.

- Og som menneske?

- Jeg har ikke respekt for måten prosessen i Vålerenga ble kjørt den gangen. Det vil si - måten Kjetil Rekdal oppførte seg på som spiller overfor meg som trener har jeg ingen respekt for.

Alle har en religion

Tom Nordlie sier han har forberedt Sandefjord-spillerne på hva de kan vente fra «Vestbredden» - Klan-sida - når Vålerenga spiller på Ullevaal.

- Du blir jo ikke akkurat bygd opp som spiller når du er motstander og har jobben din på Klan-sida, ler Tom Nordlie. - Og til Samuel Isaksen, som er religiøs, har jeg sagt at når Klanen synger «Vålerenga er min religion», så må han for guds skyld ikke svare hva som er hans. For vi har litt humør i klubben. Det må vi ha - fotball er jo bare artig.

- Hva forventer du fra Klanen?

- Hvis folk oppfører seg ordentlig - og da legger jeg ikke noe Hareide i det, men snakker om innenfor norsk lov - blir det gøy. Jeg har jo bare trent Vålerenga, jeg har ikke gjort noe kriminelt.

- Kan dere vinne?

- Ja, klart det, sjøl om de normalt bør ta oss. Men du må tørre å tape 5- 0 skal du kunne slå Vålerenga på Ullevaal.

- Og det tør jeg, sier Nordlie.

KOPIEN: Inspirert av Kjetil Rekdal stilte Sandefjord-trener Tom Nordlie med mørk dress, solbriller og snusleppe på Sandefjord-treningen dagen før cupmøte med Vålerenga.
ORGINALEN: En dresskledd Kjetil Rekdal da Vålerenga spilte mot Bryne.